Taziye yemekleri kaldırılmalı mı? | HABER YORUMLARI
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin geleneği olan taziye yemekleri, günümüz şartlarında cep yakınca birçok ilde kaldırılmaya başlandı. Bingöl'de de taziye yemeklerinin kaldırılması için çalışma başlatılması talep edilirken, kaldırılmaması yönünde de görüşlerin olduğu öğrenildi.
Bu konuyu GÜNDEME taşıdığınız için Bingöl Online ailesi Sizlere Teşekkür ederim. İnş. konu il bazında karşılık bulur. Merkezi yerlere AFİŞler asılsın, İLİMİZDE TAZİYE YEMEKLERİ KALDIRILMIŞTIR.
Dini gelenek haline getirdiler, geleneği tekrar din yaptilar. (Ali şeriati) Kendi ölüsünün yasini birakip milletin midesinin peşinde koşan bir gekenek akli ve vicdani değildir kesinlikle kaldirilmalidir.
Yemek Hayir olmaktan cikip sowa dönüsüyor taziye deyilde sanki Millet acilisa geliyor 3 Gün uzun vadeli durum 1 Gün yeteelidir ve yemek firmalari bunu firsat bilip asiri derece pahaliya satiyor Yani firsatliga dönüsüyor Bizler isin dozunu kacirmisiz islam ve müslümanligi kendi törelerimize kültürleeimize kurban etmisiz Islam zorlastirma dini deyil kolaylastirma dinidir Not . Insanlari zor durumda birakmayalim Lütfen
Bence kaldırılmalı hz peygamber diyor yakınınız vefat ettiği zaman onun evine yemeği komşuları götürsün.Bana göre bu yemek işi bir şova dönüşmüş derhal kaldırılsın.
Allah kısmet ederse ben Kendi çocuklarımın Düğününe Halam,Teyzem,Dayım, Amcalarım vb. Çağırır yemekli Mevlit okutup oğlumun gelinimin kınasını yakar oracıkta helal takımı taktırırım evli evine köylü köyüne negerek var bazı ikikursluk adı dost arkadaş olan insanlarla muhatap olup boyun eğip utana sıkıla düğünüme gel diye adeta yalvarmalıklı. gelende sonradan vızvızeder yok bugece üç düğüne gittim yok bıktık budüğünlerden demeye. Taziyemede gelen başgözüstüne ortak yemek asla helal değil. veren arkadan ötüyor isteksiz olduğundan onun için gelen mizafirlere çay ikramı ve teşekkür.
Bu işin tek çözümü Diyanetin camilerde bu işi yasaklaması. Taziye sahiplerine nerede yemek veriyorsanız verin alternatifi ile cami içinde ve çevresinde bu işi yasaklayıp bütün kapıları kapatarak sorunu çözebilirler. Zaten yorumcularda aynı tepkiyi vermiş. Yetkililerin bu işe el atması lazım.El atarkende sadece tavsiye niteliğinde değil. Dediğim yöntem en iyisi. Başka türlü hukuken yada zorla kimse böyle bir şeyi zaten yasaklama hakkına sahip değil. Ama dediğim şekilde olursa bu taziye sahiplerine çok zor gelir. . Taziyeler artık şova dövüşmüş.
cenazesine defin etmeden ben şimdi taziyeye gelenlere nasıl yemek yedireceğim ne yapacağım diye kara kara düşünen maddi durumu olamyan şahit olduğumuz durumlar var kredi çekip komşusunda altın alıp bozduran inasanlar var. kaldırılsın illa ki yemek vermek isteyen varsa taziye dışında başka yere götürüp yemek yedirsin artı para toplama çetesi mafyasımı her neyse ona da son verilsin artık
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın