Bingöl'de Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen, bir öğrenci velisi tarafından şiddete maruz kalan öğretmen için basın açıklaması yaptı. Yunus Kava: 'Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız' diye konuştu.
Yorumlara bakıyorum da. Eğitimcinin hiç bir suçu yok saf süt gibi bir izlenim var. Öğrenciye kopya çekme deniliyor, bir KPSS siz eğitimciler yüzünden iptal edildi. Öğrenciye kılık kıyafetine uyun deniliyor. Siz eğitimcilerin kılık kıyafeti örnek teşkil etmiyor. Hepimiz Müslümanız. Büyüklerimiz der ki birini düzeltmek istiyorsan önce kendini düzelt. Kaç tane öğretmen var örnek alına bilinecek. Televizyonun kasası som altından olsun ekranı düzgün olmayınca ne yapılabilinir. görüntü bozuk
Üniversite de dahil olmak üzere o kadar okul okudum. Bana kötü davranan tüm öğretmenlere hakkımı helal ediyorum sadece birisi hariç. İsterdim ki babam bana sahip çıksın o zamanlar babalar pek sahip çıkmıyordu çocuklarına. Ama babam bu veli gibi yapacağına bana sahip çıkmaması daha iyi. Bu veli haklı olsa da haddinden fazla şiddet uyguladığı için gayedeki hikmeti yok etmiştir.
Şu yorumları okuduğum zaman mesleğimizin ne kadar itibarsız hale geldiğini bir kere daha görmüş oldum. Adam silahı eline alıp öğretmen arkadaşımızı vurmaya gelmiş, burda hala öğretmenin saçına sakalına kıyafetine takılan kişilerle uğraşıyoruz. Acaba herşey şekilden mi ibarettir? Takım elbiseli traşlı olunca daha mı iyi öğretmen olunuyor? Eger olaya bu minvalden bakarsanız yüz yıl önce de sakalsız birini kimse adam yerine koymuyordu. Kusura bakmayın ama Nasreddin Hocanın ye kürküm ye misalindeki ahaliden farkınız yok. Böyle menfur bir saldırıda dahi hala suç öğretmen atılıyorsa vay halimize!
@Misafir Kullanıcı Kardeş silah tedbir amaçlı arabadaydı zaten ruhsatlı hem de silahı polise teslim ederken görüntüler çekilmiş servis edilmiş ayrıca arabanın videoları fotoları hepsi ben de var hatta daha fazlası var bilip bilmeden konuşmayın
@Misafir Kullanıcı İstersen şansını çok zorlama. Yoksa buraya hem silahın resmini hem arabanın resmini hem o anların videosunu atarım. O yüzden oturun oturduğunuz yerde ve daha fazla rezillesmeyin
İhsan Doğan gibi Yunus Kava gibi adamlar lazım bu topluma adam öyle kolay yetişmiyor yukarda kelam eden gereksizler klavye silahsorlugu kolay birde yüzüne söyleme cesaretin olsun Mekân belli kardaş
@Misafir Kullanıcı böyle bir dönem işte, Saymanlığı hiç bilmeyen, Liyakat alakası olmayan, kul hakkını yiyen ihsan doğan gibi öyle mi. Atamadan beklentin var galiba
@Misafir Kullanıcı Orada insanlar toplanmış öğretmenlere şiddet uygulanıyor diye, biri de çıkmış burada kılık kıyafete bak diyor. Toplum olarak cinnet geçiriyoruz galiba. Bingöllü ce diyeyim. Sen önce kendi kafanın tipine bağ.
@Misafir Kullanıcı Peki sayın çok bilmiş kardeş bir olayı kınamak için önce gerekli sebeplerin olması lazım bilip bilmeden konuşmayalım lütfen sayın çokbilmiş
@Misafir Kullanıcı Sendika ayırımı yapmadan o protestoya katılan bütün öğretmenleri tebrik ediyorum. Niye illa ayrımcı zihniyette düşünüyorsunuz ki? Bırakın insanları grupla ayı da yaşanan olayı kınayın sayın çok bilmiş.
Hangi eğitimciden bahsetmişsiniz. Yazıklar olsun size devletin size. Dün sağlık çalışanları bugün de siz. Bu milletin hepsi mi aklını yitirmiş. Neden kendinizi sorgulamıyorsunuz. Çocukların gerçekten eğitim aldığını düşünüyor musunuz. Okula gidildiğinde öğretmen denilen bir belirti yok. Saç sakal karışmış, elbise zaten Allaha emanet. Önce kendinize çeki düzen verin. Şiddet güzel bir şey değil ama bunda sizin payınız da var.
@Misafir Kullanıcı Vay be. Senin bu bahsettiğin şahısların seviyesine geldin mi ki bunlardan bahsediyorsun. Doğru ilim adamları saçına kılık kıyafetine ayıracak zamanları yoktu doğru. Senin kılık kıyafetini sakalını uzatacak ne gibi bir mazeretin var. onu merak ettim.
@Misafir Kullanıcı Senin de mensubu olduğun dinin peygamberi ve pek çok alim sakallı, padişahların çoğu, Newton, Karl Marx, Sokrates ve daha niceleri SAKALLIydı. Öyle takım elbise giydikleri de yoktu. Gündelik kıyafet lerle yaşadılar. Ama azimleri, davranışları, adanmışlıkları ve ilimleri ile milyarlarca insanı etkilediler. Kılık- kıyafet ile iş yürümüyor.
Saldırıyı yapan şahıs kim. Neden ismi verilmiyor ifşa edilmiyor. Tabi adam bingöl en büyük esnaflarından aylık geliri 80_120 bin arasındaymış. Para babasıymış. 257mm
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın