Baluken'den, baydaş'a sert eleştiriler | HABER YORUMLARI
Baluken, Meclis Genel Kurulunda Bingöl Üniversitesiyle ilgili konuşma yaptı. Rektör Baydaşı sert bir dille eleştiren Baluken, Baydaşın istifa edip AK Parti İl Başkanlığına müracaat etmesini istedi.
Rektör efendiye sormak lazım senin üniversiten o kadar hızlı gelişiyor Genç MYO neden hala burda eğitim veriyor.Bir hizmet binaları bile yok sormazlarmı adama...Haa şu ihalelere gelince en ufağını soruyorum halısahayı yapan şahıs kimdir ve rektör efendiye ne kadar mesafeden akrabasıdır..cevap versin ne kadar dürüst olduğunu görürsünüz..
Niyetim kimseye sataşmak değilken;hizipçi,aşiretçi,cemaatçi ve ırkçı anlayıştan uzak bilimsel,iktisadi ve çağa yakışır projelerin üretilmesi gerekir kanısındayım.
Hukuktan yana iktisadi alanda bir Bingöl sevdalısı.
...selam ile.
İsmini saydıkları hocalar alınların teriyle bu mevkideler.Burhanettin bey sırf yönetim kurulu oluşsun diye düzenini bozup 2009 da bir tarla olan bingöl'e gelmiştir.gece gündüz durmadan çalışan ve akademik olarak sayısız makaleleri olan değerli hocalarımıza yapılanlar kabul edilemez..Aslında yorum yapmaya bile gerek yok meyvesi olan ağaç taşlanır.
İdris baluken bey Allah aşkına siyasi ömründe birkez olsun kuru muhalefet yapma, sen maazallah rektör olsaydın yaklaşık bine yakın kişinin çalıştığı bir kurumda en az bu sayıda soyadını taşıyan kişi olmaz mıydı? Allah için bu cevabı kendine ver. Hem liyakat olduktan sonra 6 değil 16 olsun; sayın Gıyasettin BAYDAŞ gibi ülkesine, iline hizmet eden , değerlerine değer katan bir hocadan ne zarar gördün. Siyasi atalrınız(chp vs.) gibi sizdede mi inançlı insanlara karşı bir anti pati var acaba? , 4 yılda sayısını artıramadığı! akademisyen lerden bahset, artıramadığı öğrenci sayısından bahset, açamadığı fakültelerden bahset, Rektör bey in Kırımsız! verdiği büyük ihaleleri ıspatlayarak kamuoyunun önüne çık ta alnından öpelim Sayın! baluken. Ayrıca Hava alanı inşaatının yakılmasında ve diyarbakır duble yol çalışmalrındaki iş makinalarının yakılmasında emeği geçenlere yaptığın çok sert! eleştirileride Bingöl halkı unutmadı. Vekillerimizin bütün derdi bu memlelete hizmet! olduğu için bu cümleyi kurmadan geçmekde olmazdı .
Rektör: Prof. Dr. Gıyasettin BAYDAŞ
Rektör yardımcısı: Prof. Dr. Burhanettin BAYDAŞ
Öğretim görevlisi: Yrd. Doç. Abdulvahap BAYDAŞ
Öğretim görevlisi: Yrd. Doç. Zeynep BAYDAŞ
Araştırma Görevlisi: Mahmut BAYDAŞ
Araştırma Görevlisi: Fatma BAYDAŞ
Kendi gibi düşünmeyen herkese savaş açmış bir sözde bingöl vekili ya bu adam gerçekten kim sözde ZAZA olupta kürtlerin peşine takılmış biri gibi görünüyor.marksist sol sakat bir ideolojinin peşine takılmişlardan bingöle bir fayda gelmez.
Sayın vekilime sonuna kadar katılıyorum herkesin özgür ve eşit şekilde eğitimini gercekleştirmesi ve topluma faydalı birer birey olabilmenin yoludur üniversiteler ama gelin görün kazın ayağı hiçte öyle değil maalesef İNŞALLAH SAYIN VEKİLİMİN VE TOPLUMUN DİGER SAYGIN YURTTAŞLARI VESİLESİ İLE BU TEK TİPÇİ ANLAYIŞ TARİHİN ÇÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖP TENEKESİNE ATILIR ÜMTVARIM GELECEK GÜNLER DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ KATILIMLI VE EN ÖNEMLİSİ ÇOK DİLLİ OLACAK
bdp ..... sizin memlekete ne katkınız varki siz yapanı eleştiriyorsunuz
rektör baydaş adam gibi adam, bilip bilmeden konuşmayın
doğru yazdıkların ünv.de ama adamlar okuyup gelmiş ilk okul mezunu değilki yardımcısı olsun yada öğretim görevlisi olsun okumuş hakk etmişte öle gelmişler
ya sizinkiler ne işe yarar burak bunları idris efendi biraz icraat memleket için ne yaptın onu anlat....
yaklaşık 4-5 yıldır aynı edebiyat yapılıyor aile şirketiymiş ya sen orda sayın bakan ve eşref taşı eleştirsene .. onların bingöle yaptığı hizmet varmı buna sende dahil bunu sorgula .... git diyarbakır belediyesine sizin zihniyetinizden olmayan kimse var mı ?....bakın bingölde biraz huzur ortamı oldu senin savunduğun huzur bozcu öğrenciler daha ne istediklerirni bilmiyorlar... ni için orda oturduklarını da bilmiyorlar çünkü onlar sizlerin maşası... bak ben akp'li değilim... baydaşçı da degilim sadece bingöllüyüm huzur istiyoruz... sayın baydaşın bingöle yaptığı hizmet belli.. her şeyi ile ortada....
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın