Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, 'Başbakan hem suçlu hem güçlü rolünü oynamaya çalışmaktadır. Başbakan Bursa, Ankara, Erzurum belediyelerinin yaptığı insani yardımlar üzerinden siyasi kazanç elde etme arayışındadır' dedi.
Dogru soyluyorsunuz sayin Baluken. Basbakan Somaliye 580 milyon yardim etti. Ama Van' a 5 milyon bile zorla iki gun sonra yardim ettiler. Eger devlet doga felaketlerinde halka hizmet vermiyorsa sayin Baluken bu konu hakkinda soru sorma hakki vardir. Demokratik bir toplumda devlet halka hizmet ve hesap vermek zorundadir.
başka işiniz yokmu depremi bile siyasi ranta kullanıyorsunuz idris bey.ben bir zaza olarak depreme üzülen bütün türkiyeli kardeşlerime teşekkür ediyorum.keşke bdp ye oy vermeseydim
Maşaallah. Vekilimiz konuşacak bi şeyler bulmuş. Canım kardeşim başbakan olayın olduğu gün kızılay başkanından bile önce gitti oraya. biz sizin değil oraya, asıl görev yeriniz olan Ankara'ya gidip göreve başlamanızı 3 ay bekledik. Sevsinler vekilimi. Başbakan oraya giderken BDP li Van Belediyesi de cenaze aracını Malatya'ya terörist cenazesini almaya yollamış. Herkes Van'a ambulans yollarken BDP li başkan Malatyaya yollamış. Çoook duyarlısınız canııım!
:)))))))yaww neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamadım SAYIN idris baluken çok değerli bir insandır bingöl seninle grur duyuyor bingöl seninle onur duyuyor...
sayın baluken başbakan doğru söyledi ama taş ve molotof atmada hemen organize oluyorsunuzda neden afette organize olupta halkımıza yardım etmiyorsunuz ama sizin derdiniz halka yardım değilki siz kürt halkını köle gibi kulanıp ölümünü seyretmekle meşgülsünüz
idris baluken sen artık fazla olmya başladın sana oy verdiğime oyle pişmanımki şimdi seçim olsa değil sana oy su vermezdim..sen artı bingöllün miletvekili değilsin sen aponun mltv sin sen boş konuşyorsun..vana tüm türkiyeden yardım gitti ve herkes elinden geleni yaptı sadece bdp hariç siz depremi bile siyasete alet etiniz ve bidaha çirkin yüzünüzü gösterdiniz..idris bey kendini fazla rezil etme geç otur yerinde sen boyle yaptıkça kendi kendini bitiriyorsun kişiliğinede saygım vardı artık onada yok..inşallah okuyorsundur bu yorumları
İdris siz olsanız enkazı birgünde kaldırısınız.Çünkü sizin insana verdiği değer belli.altında can olup olmadığına bakmaksızın bir günde kepçelerle kamyonlarla kaldırırsınız. Vanda BDP depremden rant sağlamak dışında ne yaptı.Ben bir kürt olarak elimi vicdanımı koyuyorum devlet vanda elinden elini yaptığını düşünüyorum. hangi ülkede 6 saat için 1400 arama kurtarma ekibi deprem bölgesine ulaşabiliyor.bana japonyada bu yıl yaşanan depremde japonya türkiyeden daha mı hızlı ve organizeli hareket etti.Lütfen vicdanlı olalım.
hadi canım sende sırf konuşmak için atıyorsun. kimin ne olduğunu gayat iyi biliyoruz efendi. çocuklara masal anlatıyorsun. bu milleti yıllarca sömürdünüz. kardeşi kardeşe düşman ettiniz. ama asil ulusumuz gösterdiki biz birbirimizin aynasıyız. doğu batı farketmez hepimiz kardeşiz. şimdi zorunuza gidiyor değil mi?
size oy verirken o kadar içten verdimki şimdi sizin 3. basına çıkmanızla sizden iğrendim ellerimi kırmak istiyorum tanıdığımız o kişilikli dik ağırbaşlı idris bey değilsizin artı kürt meselesi çözme gibi bir zihniyet yok partinizde ve şuan yapılacak bir seçimde her taraftan yıkılırsınız parti olarak zaten çöktünüz yazılar olsun artık diyecek sözüm yok
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
14.05.2026
13:07
Bingöl'de 'Gazze' Konulu Uluslararası Karikatür Sergisi Açılacak
İdeal Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 'Ümmetin İmtihanı Gazze' konulu Uluslararası Karikatür Sergisi, 15 Mayıs Cuma günü Bingöl Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak.
13.05.2026
22:49
Kariyer Fuarı'nda Bingöl Belediyesi 153 Çözüm Merkezi Tanıtıldı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri, Bingöl Üniversitesi Kariyer Fuarı'nda açılan stantta 153 Çözüm Merkezi sistemini öğrencilere ve vatandaşlara tanıttı. Belediye hizmetlerine hızlı erişim, dijital takip sistemi ve vatandaş odaklı çözüm modeli hakkında bilgilendirme yapıldı.
13.05.2026
20:48
Bingöl için sağanak uyarısı
Meteoroloji'nin tahminlerine göre Bingöl'de perşembe gününden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın