Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.
İl genelinde 3 ay süreyle yürütülen teknik ve fizik takip çalışmalarında şüpheli şahısların 5 ayrı olaya karıştıkları tespit edildiği belirtilen açıklamada: “Birinci olayda, 44 gram kubar ve 6 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiş ve 3 şahsa uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılmıştır. İkinci olayda, 18 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiş ve 1 şahsa uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılmıştır. Üçüncü olayda, 7 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş ve 1 şahsa uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılmıştır. Dördüncü olayda, 514 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş ve 2 şahsa uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılmıştır. Beşinci olayda, 10 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş ve 1 şahsa uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılmıştır” denildi.
Olayları sonlandırmak amacıyla merkez ve Genç ilçelerinde başlatılan eş zamanlı operasyonlarda H.K., E.P, M.S., H.T. isimli şahısların yakalandığı ve H.T. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 5 gram kubar esrar maddesi ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, yakalanan şüpheli şahısların tutuklandığı ifade edildi.