KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Tarım Arazileri Sular Altında Kalacak

Genç Ovası, yapılacak yeni barajla tamamen sular altında kalacak. İlçe sakinleri ve tarım arazileri sular altında kalacak olan köylüler tarım arazilerini yok edecek projeye tepkili.

Tarım Arazileri Sular Altında Kalacak
10 HAZİRAN 2022 CUMA 16:47
23
7042
14
AA aa

Türkiye'nin en verimli toprakları arasında yer alan Genç Ovası, Sürekli Köyü alt tarafında kalan Yatılı Bölge Ortaokulu ile Garip Köyü arasında kurulacak yeni bir hidroelektrik santrali ile Genç'ten Çaytepe'ye kadar bulunan tarım arazileri tamamen sular altında kalacak. Bu barajın su tutma üst noktasının hemen bitiminde yine Çaytepe Köyü ile Dik Köyü hizasına karşılık gelecek şekilde bir set daha yapılacak. Bu barajın su tutma üst noktası ise yine en verimli arazilerden olan Dik Köyü Ovasında bulunan tarım arazileri ile Çaytepe Köyü altında bulunan tarım arazileri tamamen yok olacak. Özel sektör tarafından yapılacak iki yeni baraja sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Genç halkı bu iki projenin de iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu derece verimli araziler için bugüne kadar bir sulama kanalı dahi yapılmadığı için arazilerin iyi değerlendirilemediğini belirten ilçe sakinleri, “Genç Ovası, ilçenin alt tarafından başlayıp Çaytepe Köyü ve Dik Ovası ile birleşen devasa tarım arazilerine sahip. Bu tarım arazileri zengin alüvyal toprakların olduğu verimli arazilerdir. Buraya yapılacak en kötü proje yapılacak. Elektrik santrali ile birileri para kazanacak diye Genç'teki çiftçiler, Sürekli Köyü, Garip Köyü, Meşedalı Köyü, Çaytepe Köyü, Kumgeçit Köyü ve Dikköyü'nde bulunan çiftçiler neden mağdur edilsin. Türkiye'nin en verimli arazileri diyebileceğimiz araziler neden sular altında kalsın. Devletimizden tarımı mahvedecek bu projelerin önüne geçmesini istiyoruz.

Ova için bugüne kadar bir sulama projesi dahi yapılmazken, özel şirketlere teslim edilip sular altında kalması çok acı bir tablo. Bu ovamıza yapılacaksa sulama kanalları yapılsın. İnsanlar tarıma ve üretime teşvik edilsin. Bir zamanlar bu ovada Türkiye'nin, belki de dünyanın en güzel karpuzu yetiştiriliyordu. Pamuğun dahi yetiştirildiği bu kıymetli topraklar sulara teslim edilmemeli. Buğday'dan patatese, karpuzu ve kavunu ile meşhur olan Genç ve Çaytepe Ovasında insanlar yeniden bu ürünleri ekmeye teşvik edilmesi gerekirken baraj projesi ile bölge ölü hale getirilecek. Eğer barajlar yapılacaksa tarım arazilerinin olmadığı dar yerlerde yapılsın. Devletimizden ovamızda yapılması planlanan barajların önüne geçmesini ve insanların yeniden üretime teşvik edilmesini istiyoruz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93344)
14 Haziran 2022 Salı 14:34
TARIMIN BİTTİĞİ BİR DÖNEMDE VERİMLİ TARIM ARAZİLERİNİN SULAR ALTINA KALMASI ÇOK ÜZÜCÜ VE ENDİŞE VERİCİ ..LÜTFEN ALTERNATİF KAYNAKLARA YÖNELSİNLER
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93300)
13 Haziran 2022 Pazartesi 10:31
Hidro elektrik santrali yapılacağına orada sulama barajı yapılsa ve onbinlerce dönüm arazi sulu arazi olsa. Hazır sütaş Bingölde fabrikasını kurmuşken oradaki arazi sahipleride yonca ekip biçse ekonomiye ve bölge halkına çok büyük bir katkı olur. hem sütaş fabrikasıda faydalanır. Burdan yetkililere sesleniyorum Allah rızası için bu projeyi iptal edin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93297)
13 Haziran 2022 Pazartesi 09:02
Acilen iptal edilsin Türkiye tarım ülkesi. köylülerin ellerinde kalan son tarım arazilerinide iki tane karadenizli Müteahhit para kazanacak diye yok etmeyin. Bu köylüler antalya, Muğla ve İstanbul gibi illere göç edecek yazık olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93283)
12 Haziran 2022 Pazar 11:14
Arazileriniz simdimi degerli oldu simdimi aklijiza geldi ekip bicmek kahveler 24 saat tıklım tıklım dolu ben devlet olsam bütün arazileri elinizden alirim gercek anlamda calısana veririm
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93281)
12 Haziran 2022 Pazar 08:34
durmak yok, tarimi ciftciligi uretimi bitirip hepinizi irgat yapana kadar yola devam. barajlar, yollar, termik santraller ile ulkemizin dort bir yanini insaat projeleri ile donatacagiz, evler daha cok dikine ve enine evler yapacagiz ki mutayitlerimiz daha da kazansin. koylerimizi bosaltacagiz insallah ve sehirlere kic kica beton yiginlarinda yasayacagiz hep beraber. tarim hayvancilik uretim ile kim nereye varmis ki biz varalim. ama insaat cok onemli, insaat ile aya kadar duble yol yapariz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93280)
12 Haziran 2022 Pazar 08:31
Bu yazı yazan gerçekten aklınızın peynir ile yemiş BEŞ nedir niçin yapılacak bilmiyor inemlemiş bu adam burda REGÜLATÖR lider yapılacak çok büyük su gölgeleri oluşmayaçak hemen kalehandan enerji için çıkan su bu REGÜLAGÖRLERİ çalısçalıştırabilecek ama köylü bir kısım arazisini kaybedebir istimlak bedelini alır burda yaz döneminde karpuz ekimi göç önemini kaybetmeden devam edilebilir yonca etkilenir sadece modan ovasi dışında hiç bir başka köyü arazisi göletten etkilenmez ne sürekli köyü ne kumgeçit köyünün bir metre arazisi bu REGÜLAGÖR den etkilenmez boşuna çene yapma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93275)
11 Haziran 2022 Cumartesi 22:13
İki kuruş para verdiler mi hepiniz susarsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93271)
11 Haziran 2022 Cumartesi 15:48
'kumgeçitli olarak söylüyorum'
'gençli olarak söylüyorum'
oralı olarak söylüyorum yok buralı olarak söylüyorum! .
yahu bari algı yaratacaksın kullandığın kelimeleri değiş...

AKP Tarımı da bitirmiştir yandaşlıklarıyla liyakatsız atamalalarıyla ........ sınırıda aşmıştır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93268)
11 Haziran 2022 Cumartesi 15:11
Bu haberin kaynağınida verseniz daha iyi olurdu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93260)
11 Haziran 2022 Cumartesi 09:43
Yıllarca AKP arkasında el pençe duranlar şimdi kendince CHP yi ileri taşıyacagini düşünen aklı kıt insan. Allahın izniyle sizi o sandığın dibine gömeceğiz. Ağa babalarınızla birlikte
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın