KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Şehitler için mevlit okutuldu

“Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların emanetlerine sahip çıkmak, onların uğruna canını feda ettiği değerler uğruna mücadele etmek hepimizin başlıca görevidir” diyen Sözen, bir daha böyle acı hadiselerin yaşamaması temennisinin altını çizdi.

Şehitler için mevlit okutuldu
24 EYLÜL 2013 SALI 00:18
0
1815
0
AA aa

Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanlığı tarafından, 18 Eylül 2012 tarihinde Bingöl Muş karayolunun 16. Kilometresinde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit edilen 10 asker ile 21 Eylül 2012 tarihinde Bingöl merkez Ortaçanak kırsalında BTÖ mensupları ile girdiği silahlı çatışmada şehit edilen Geçici Köy Korucusu Mehmet Çintay'ın şehadete erişlerinin birinci yıldönümleri münasebetiyle Mevlid programı düzenlendi.

Bingöl merkez Ulu Camii'nde gerçekleştirilen Mevlid Programına, Bingöl valisi İbrahim Taşyapan, 49.Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, çok sayıda rütbeli asker, vatandaşlar ve federasyon temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim, Yasin ve Mevlid-i Şerif'in okunup duaların şehitlerin ruhuna hediye edildiği program sonrası görüşlerini aktaran Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, şehitlere karşı asli görevlerini yerine getirmek için düzenledikleri Mevlid programının amacını “Şehitlerimizi unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstermek” sözleriyle özetledi.

“Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların emanetlerine sahip çıkmak, onların uğruna canını feda ettiği değerler uğruna mücadele etmek hepimizin başlıca görevidir” diyen Sözen: “Bizde bu amaçlar doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen gayreti fazlasıyla göstereceğiz. Bu duygularla şehitlerimize Allahtan rahmet kederli aileleri başata olmak üzere aziz milletimize sabırlar dilerken, bir daha böyle acı hadiselerin yaşamamasını diliyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın