16 Eylül 2012 yılında Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde pusuya düşürülerek şehit edilen 8 polis için Bingöl merkez Ulu Camii'nde mevlit okutuldu.
16 Eylül Pazartesi günü (dün) ikindi namazını müteakip düzenlenen mevlid programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından İl Müftüsü Mecit Can tarafından yapılan dua, şehit polislerin ruhlarına hediye edildi.
Program sonrası vatandaşlar, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve emniyet amirlerine bir kez daha başsağlığı dileklerini iletirken, cami çıkışında polisler tarafından vatandaşlara çikolata, lokum ve gül suyu ikram edildi.
Geçtiğimiz yıl Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde, çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında, önceden menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu, Murat Toprak, Fatih Celayir, Samet Kıcalı, Şehymus Karakut, Osman Küçükdilan, Gökhan Kuzu, Cuma Mercimek ve Ümit Yıldırım şehit edilmişti.