KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2025 Pazartesi
°C

Sarı'dan, özel eğitim merkezi'ne ziyaret

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İnönü Mahallesi’nde yapımı devam eden Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi binasında incelemelerde bulundu.

Sarı`dan, özel eğitim merkezi`ne ziyaret
04 ARALIK 2013 ÇARŞAMBA 00:47
0
1878
0
AA aa

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu ile birlikte Karşıyaka Mahallesi'ndeki Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden Sarı, Okul Müdürü Hayri Güneş'ten eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Okulda orta ve ağır düzeyde zihinsel ve otistik bireylere eğitim verildiğini belirten Okul Müdürü Güneş, öğrencilerin sabah evlerinden servisle alınıp, ders bitiminde yine servisle evlerine bırakıldığını söyledi.

Öğrencilerin öğle yemeklerini okulda yediğini ifade eden Güneş, servis ve yemek ücretlerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandığını kaydetti.

Okulun 1.kademe 7 erkek ve 6 kızdan, 2.kademenin ise 3 erkek 1 kız olmak üzere toplam 17 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Güneş, okulda 3 derslik ve 1 oyun salonunun bulunduğunu kaydetti.

“SERKAN AKYAZ'DA İŞİTME ENGELLİLER İÇİN SINIFI AÇILDI”

Güneş'in okul ile ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından engelli öğrencilere yönelik yapılan eğitim çalışmalarına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, engellilere yönelik eğitim alanının genişletilmeye çalışıldığını söyledi.

Engellileri topluma bir rahmet olarak gördüklerini belirten Sarı, Serkan Akyaz İlkokulu ve Ortaokul'unda 1.kademe engelli sınıfı açtıklarını kaydetti.

Diğer taraftan 100.Yıl İlk ve Ortakolu'nda da işitme engellilere yönelik 2.kademe sınıf açmayı planladıklarını ifade eden Sarı, Kaleönü Mahallesi'nde de benzer işleve sahip bir sınıf açacaklarını dile getirdi.

ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİ'NDE İNCELEME

Buradaki ziyaretin ardından İnönü Mahallesi'nde yapımı devam eden ve zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar için inşa edilen Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulunan Sarı, ayrı bir okul açma şanslarının olmadığını, bu binada da işitme engellilere yönelik ayrı bir sınıfın olacağını kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın