KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Personellere 'iş sağlığı ve güvenliği' semineri

Düzenlenen eğitim seminerleri ile personeli bilinçlendirerek iş kazalarının önüne geçmeyi ve vatandaşa daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan Bingöl Belediyesi, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi verdi. Personellere iş kazalarında ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği anlatıldı.

Personellere `iş sağlığı ve güvenliği` semineri
12 EKİM 2013 CUMARTESİ 06:04
0
1731
0
AA aa

Bingöl Belediyesi, personele yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitim semineri düzenledi. Eğitimi veren uzmanlar, iş güvenliğini tehdit eden unsurlar, risk analizi ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirlere ilişkin bilgi verdiler.

Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için yapılan bilinçlendirme seminerleri, personeli de oldukça memnun ediyor. Programda personellere, iş kazalarının nasıl önlenebileceği, acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği, verimli çalışma metotları ve genel iş güvenliği kuralları gibi pek çok önemli konu hakkında bilgi verildi.

Uzmanlar tarafından verilen seminerde, Kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği konularında sunumlar yapıldı. Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilenmesi, koruyucu önlemler alınarak geliştirilmesi ve uyarı önlem işaretlerinin önemi, işyeri özelliklerine göre iş yerindeki riskler ve alınacak önlemler ile iş sağlığı ve güvenliğinin genel prensipleri konularında örnekler verilerek, katılımcılar bilgilendirildi.

İş güvenliğinin amacını anlatan İş Güvenliği Uzmanı Alparslan Yeter: “Amacımız işçi ve işvereni korumak ve sonuçta da kaliteli bir hizmetin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bilgisizlik, uykusuzluk, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenler, iş kazalarının başlıca faktörleri arasındadır. Bunun için işverenin alacağı tedbirlerin yanı sıra çalışanların da işine yoğunlaşması, gördüğü aksaklıkları ve riskleri zaman kaybetmeksizin ilgililerine bildirmesi ve tedbir alması gerekmektedir” dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Alparslan Yeter, tarafından verilen eğitimde personellere meslek hastalıklarına yakalanmamanın bilgileri verilerek, gerekli uyarılar da yapıldı.

İş kazalarının sebeplerinin başında dikkatsizlik, yorgunluk ve dalgınlık geldiğini söyleyen Yeter: “Yapılan istatistiklere göre iş kazalarının yüzde 98'inin tehlikeli hareket ve davranışlardan kaynaklandığını, %2'sinin ise kaçınılmaz durumlardan kaynaklandığını ortaya koyuyor. O yüzden çalışanlar tehlikeli davranışlardan uzak durmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlkyardım hakkında personeli bilinçlendiren İşyeri Hekimi Genel Cerrah Dr. Osman Akıntürk'te personele ilk yardımın inceliklerini anlattı.

Eğitim seminerlerinin gerekliliğine vurgu yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz, hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Seminerlerimiz devam edecektir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın