Altyapı çalışmalarıyla ilgili eleştirilerin yoğunlaştığı Bingöl'de, uygulanmakta olan projenin 14 yıl önceki bir proje olduğunu, kendi inisiyatifleriyle sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını, kaliteli malzeme kullandıklarını, su sıkıntısının altyapı çalışmalarıyla ilgili olmadığını ve belediyenin seçim nedeniyle işi aceleye getirdiğini söyleyen yüklenici firmada görevli Topograf Ali Kılıçgedik'in bu beyanları onu işinden etti.
Kontrolörler olmasına rağmen Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın baskısı üzerine yapımı tamamlanan iki ayrı noktada kazı yaptıklarını ve hiçbir sonuç çıkmaması üzerine yeniden dolgu işlemlerini yaptıklarını söyleyen Kılıçgedik'in, işi bıraktıklarını, Atalay'ın özrü dilemesi üzerine yeniden işe başladıklarını belirtmesinin basına yansımasının ardından yüklenici firma açıklama yaptı.
Ali Kılıçgedik'in iddialarının asılsız olduğunu belirten Kanalizasyon ve Yağmursuyu yüklenici firması Kuzenler-Alkan İnş. Ortak Girişiminin sahibi Atilla Kızılkan; “Biz firma olarak, bu tür siyasi ve provokatif beyanları kınıyor, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'dan özür diliyoruz” dedi.
Ali Kılıçgedik'in iddialarının asılsız olduğunu belirterek, çalışmaların projeye uygun yapıldığını ve açıklamaların belediyeyi ve firmalarını bağlamadığının altını çizen Kızılkan, “Bu beyanların tamamı yalandır. Daha önce firmamızda birkaç ay topograf olarak çalışan Ali Kılıçgedik'in konulara siyasi yaklaşımı nedeniyle firmamızla ilişiği kesilmiş olup, bu açıklamaları da provokatif ve siyasi amaçla yapmıştır. Tek bir projemiz vardır. O da Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay zamanında İller Bankası tarafından hazırlanarak ihale edilen projelerdir. İşlerimiz yeni hazırlanan bu projelere göre yapılmaktadır. Çalışmalarımız bu projeye göre bodrum katlarını kurtaracak şekilde yapılmaktadır. İşin bugünkü gerçekleşme oranı yüzde 93'tür. Firmamız, Bingöl'de 260 km kanal yapımı gerçekleştirmiştir. Ali Kılıçgedik'in açıklamaları firmamızı töhmet altında bırakmıştır. Firmamız Türkiye'nin birçok ilinde bu tür çalışmaları yapmış olup, bu anlamda rüştünü ispat etmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu tür provovakif ve yalan açıklamalar firmamızı zedelemek için yapılmış olup, daha öncede yapılan işlerle ilgili çeşitli beyanatlar olmuştur. Biz firma olarak, bu tür siyasi ve provokatif beyanları kınıyor, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'dan özür diliyoruz” diye konuştu.