KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2025 Pazar
°C

Ketem'e 10 ayda bin 548 başvuru

KETEM’e 2013 yılında bin 548 başvurunun olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Söyiler, KETEM’de daha önce bayanlara yönelik meme ve rahim tetkiklerinin yapıldığını hatırlatarak: “2 yıl boyunca erkeklerde Gaitada (dışkıda) Gizli Kan taramalarını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Ketem`e 10 ayda bin 548 başvuru
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 06:20
0
2215
0
AA aa

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM)'in çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

KETEM'de 2 hekim, 4 hemşire ve 1'de röntgen teknisyeninin görev yaptığını belirten Dr. Söyiler: “Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM)'ni açalı 3 yıl oldu. KETEM'de 2 hekimiz, 4 hemşire ve 1'de röntgen teknisyenimiz görev yapıyor. KETEM'de daha önce meme kanseri ve rahim kanseriyle ilgili tetkikler yapılıyordu. Yeni yapılan ihaleyle erkeklerde tarama programına alındı. 2 yıl boyunca erkeklerde Gaitada (dışkıda) Gizli Kan taramalarını yapmayı planlıyoruz. Bu taramalar KETEM'in yanında tüm aile hekimlerince daha çok 40 yaş üstü erkeklerde yapılacak” dedi.

Yapılan işlemlerin ücretsiz olduğunu vurgulayan Dr. Söyiler, hastalara her konuda yardımcı olduklarını belirterek: “Bingöl KETEM olarak, hastalarımıza her konuda yardımcı oluyoruz. KETEM'de mamografi cihazımız var. . Yapılan işlemlerin tamamı ücretsizdir. Bir sıkıntı yaşandığı zaman hastaya randevuyu biz alıyoruz. Kadınlarda sıklıkla görülen kanser meme kanseridir” ifadelerini kullandı.

Yeni bir birim kuracaklarını aktaran Dr. Söyiler: “Aktif Kanser Kayıtçılığı adı altında bir birim kuruyoruz. Aktif Kanser Kayıtçılığı Bingöl'de yaşayan kanserli hastaların dosyalarını tek merkez altında tutacağız. Hepsinin dosyasını oluşturup takibini yapacağız. Bu Türkiye'de ilk oluyor. Diğer illerde de kurulunca bütün hastaların dosyaları taramadan geçirilip tek bir merkezde toplanıyor. Bu merkezde gizlilik esastır. Haliyle Türkiye'nin kanser haritası ortaya çıkacak. Bizde önümüze 6 ay- 1 yıl gibi bir hedef koyduk. Her gelen kanserli hastanın dosyası bize ulaştırılacak, bizde istatistiki verilerini oluşturacağız. O dosyaları kurum başkanlığına sunacağız. Göreve geldiğimizde çok az hastamızın dosyası vardı, hemen dosyaları oluşturduk. Şuan KETEM'de 2 bin 100 ile 2 bin 200 arasında bir dosya oluştu. Bakmış olduğumuz tüm hastaların verilerini dosyaladık” diye konuştu.

Dr. Söyiler: “KETEM binası yıkılacak, KETEM'i 1 nolu sağlık ocağının üst katında ana çocuk sağlığı var, oraya taşıyacağız. Artık hizmeti orada vereceğiz. Daha merkezi bir yer vatandaş daha çabuk ulaşacak. Arkadaşlarımız mektupla, telefonla ve son zamanlarda köylerde dâhil olmak üzere mahalle mahalle, ev ev dolaşıyorlar. Yaptığımız eğitimlerde ilgilileri taramalara alıyoruz. Sayı yeterli olduğunda köylere araç gönderip vatandaşları kendimiz getiriyoruz. Tarama programını uyguluyoruz” dedi.

Bingöl KETEM'in kuruluşundan bugüne başvuru sayısını açıklayan Dr. Söyiler: “KETEM kurulalı 3 yıl oldu. 2011 yılında 466, 2012 yılında 410 ve 2013 yılında ise bin 548 başvuru oldu. Vatandaşlarımızı KETEM'e bekliyoruz. Tüm taramalar ücretsiz yapılıyor, birçok ilde KETEM 2-3 ay sonrasına gün veriyor. Bizde öyle bir sıkıntı yok, her gelen vatandaşı tarama programına alıyoruz. 10 ayda 2 bin 425 eğitim verdik” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2025
07:06
Bingöllü Şeyma sözünü tuttu! Türkiye Şampiyonu oldu
Bingöllü Şeyma sözünü tuttu! Türkiye Şampiyonu oldu
Elde edilen başarıdan büyük övgüyle bahseden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Avrupa Şampiyonasında da aynı başarıyı bekliyorum senden ve sana güveniyorum.'
16.03.2025
07:04
Bingöl`de yılın doktoru ve sağlık çalışanı seçildiler
Bingöl'de yılın doktoru ve sağlık çalışanı seçildiler
İl Sağlık Müdürü Tatlı ve Bingöl'de yılın doktoru ile yılın sağlık çalışanı seçilen isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen programda Bingöl'ü temsil ettiler.
16.03.2025
06:57
Bingöl`de 17 Bin haneye maddi destek
Bingöl'de 17 Bin haneye maddi destek
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sosyal dayanışmayı güçlendirmek ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'
16.03.2025
06:55
Berdibek:
Berdibek: 'Karlıova AK Parti hizmetleriyle gelişiyor'
Karlıova'da muhtarlarla yapılan toplantı sonrasında konuşan AK Parti Milletvekili Feyzi Berdibek, '3 dönem muhtarlık yapan arkadaşlarımız sorunumuz kalmadı diyor. Demek ki, bir gelişim var, bir dokunuş var. Bu dokunuşların yürütülmesinde ciddi bir diyalog var. Kalan hizmetlerin aktarılması için el birliği halinde elimizden geleni yapmaya hazırız.'
16.03.2025
06:53
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla attığı kazada 2 kişi yaralandı.
16.03.2025
06:52
12 Bingölspor 3 puanı kaptırmadı!
12 Bingölspor 3 puanı kaptırmadı!
Şampiyonluk yolunda kritik bir sürece giren 12 Bingölspor, Kurtalanspor deplasmanından 3 puanlık galibiyetle yarıştaki iddiasını sürdürdü. Gözler, pazar günü oynanacak Hakkâri Zap Spor ile Şırnak Petrolspor maçında…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın