Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ''2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı'' kapsamında finanse edilen ve Bingöl Gençlik Cemiyeti Derneği tarafından yürütülen “Bir Genç Bir Toplum” projesi kapsamında faaliyetlerin başladığı bildirildi.
BAYANLAR BİLEK GÜREŞİNDE YARIŞACAK
Proje faaliyetlerinden olan futbol turnuvasının, 6 takımın katılımıyla 15 Eylül 2013 tarihinde başladığını ve hafta boyunca devam edeceğini açıklayan Bingöl Gençlik Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu, ayrıca bayanlara yönelik Bilek Güreşi turnuvası düzenleyeceklerini belirtti.
Açıklamada, şu bilgi ve ifadelere yer verildi: “Proje ile gençlerin sportif alışkanlıklar kazanması ve bu alana yönelmesi, Toplumdan dışlanmış gençlerin sportif faaliyetlerle tanışması; Gençlere kendilerini geliştirebileceği imkânlar sağlayarak Gençlere özgüven kazandırılması ve duyarlılıklarının artırılmasının sağlanması amaçlanmıştır. Proje kapsamında salon futbolu (Futsal) ve sadece bayanların katılacağı Bilek Güreşi turnuvası yapılacaktır. Bu faaliyetler ile bayanların çok az bilinen ve önemli bir spor dalı olan bilek güreşini tanımaları ve bu alanda yönelmeleri sağlanmak istenmektedir. Bilek güreşi başvuruları devam etmekte tüm 16-29 yaş arasındaki bayan arkadaşlar dernek merkezine başvurularını yapabilirler. Tüm faaliyetler sonucunda başarılı olan takımlara Gençlik ve Spor Bakanlığının katkısı ile ödüller verilecektir.”