KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

Bingöl'de diyabet günü etkinliği

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce diyabete dikkat çekmek amacıyla vatandaşların kan şekeri ölçüldü.

Bingöl`de diyabet günü etkinliği
14 KASIM 2013 PERŞEMBE 22:19
0
1758
0
AA aa

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bingöl Devlet Hastanesi'nin işbirliğiyle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen etkinlikte sağlık görevlileri vatandaşların kan şekeri ile kilo ve boylarını ölçtü.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşların yakasına diyabetin sembolü olan mavi kurdele takıldı.

Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Soyiler, her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla vatandaşların diyabet ve obeziteye dikkatini çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Diyabetin pankreasın yeteri kadar veya hiç insülin salgılamaması sonucu ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık olduğunu ifade eden Soyiler: “Küresel bir halk sağlığı sorunu olarak diyabet hastalığının görülme oranının azalması, farkındalık ve tedavi kalitesinin artırılması amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte vatandaşların kan şekerini, kilosunu ve boyunu ölçüyoruz. Yapılan ölçümlerde değerleri yüksek çıkan vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz" dedi.

‘Diyabet tedavisinde öncelikle diyabetlinin eğitimi kadar edinilen bilgilerin günlük yaşama uygulanması ve sürekliliği de önemlidir' diyen Soyiler, diyabetin tedavisinde beslenmenin dengeli ve doğru yapılması ile sürekli ve düzenli egzersizin temel olduğunu belirtti.

Alışkanlıkların değiştirilmesinin tedavinin başarısı için önemli olduğunu vurgulayan Soyiler: “Diyet ve egzersizle kontrol altına alınmayan hastalarda diyabet ilaçları ile hastalık kontrol edilmeye çalışılır. Gerektiğinde insülin tedavisine geçilir. Diyabet belirtileri görülen vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli tedaviye başlamaları yaşam kalitesine önemli katkı sağlar. Görülüyor ki diyabet ülkemizde de ciddi bir sağlık problemidir" diye konuştu.

Dünya Diyabet Günü etkinliğine İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Akif Güler, Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetleri Başkanı Nedim Hant ve Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Heybet Semur katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2025
02:42
Canlı yayında kamyonetin altına girdiler!
Canlı yayında kamyonetin altına girdiler!
İki kişinin yaralandığı trafik kazasının sebebi telefon ve araç kullanımı sırasındaki sosyal medya canlı yayını oldu! Canlı yayına yansıyan kaza anı, olayın şiddetini gözler önüne serdi.
18.03.2025
02:41
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir'
Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle açıklamada bulunan Şehit Gazi Sendikaları Bingöl il Başkanı Cihat Kebude: 'Çanakkale, insanlığın savaşı yendiği yerdir! Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir' dedi.
18.03.2025
02:37
Karlıova`da bahar temizliği
Karlıova'da bahar temizliği
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, baharın yüzünü göstermesi ile birlikte belediye ekipleri sokakları yıkayarak temizledi.
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın