KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

Bingöl-diyarbakır yolu kısalacak

Bingöl-Diyarbakır karayolu arasında Güneyi Kuzeye bağlayan duble yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında duble yol üzerindeki kayalıklar patlatılıyor. Kesilen virajlar sayesinde Bingöl-Diyarbakır karayolu 6,5 kilometre kısalacak.

Bingöl-diyarbakır yolu kısalacak
23 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 04:46
0
7596
0
AA aa

Bingöl-Diyarbakır yolunu keskin virajlar ve rampalardan arındırmak ve dağları yarmak için patlayıcılar ile birlikte iş makineleri kullanılıyor.

Diyarbakır-Bingöl-Erzurum arasında devam ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğünün başlattığı yol çalışmaları çerçevesinde, Tapantepe mevkiinde yoğun bir şekilde çalışan ekipler, dağ ve kayalıkları kaldırmak için zeminin kaya olduğu yerde dinamit kullanıyor.

Genç-Diyarbakır karayolunda 74 metreye kadar varan yarmalar yapılarak Güneyi Kuzeye bağlayacak duble yolun 2014 yılının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Ekipler bir yandan kayaları patlatıp iş makineleri ile hafriyatı dolgu yapılacak yere götürürken, bir yandan da üst yapıyı hazırlamaya çalışıyorlar.

Konuyla bilgi veren yüklenici firmada çalışan Mühendis Ergün Elçi: “Karadeniz'i, Doğu Anadolu'ya bağlayan en büyük arterlerden bir tanesi, bir parçası bu yol. 2011 yılında bu proje başladı. 2014 yılı sonunda bu projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Çok büyük yarmalarımız var burada malzemeyle alakalı. Büyük yarmaları patlayıcılarla ortadan kaldırıyoruz. 74 metrelik büyük yarmalar var. Kazı ve dolgu çalışmalarımız devam ediyor. En iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Tüm ekipleri ile beraber durmadan çalıştıklarını ifade eden Elçi: “Kendimize ait roklarımız var, deliyoruz özellikle. Ve daha çok patlatma yapıyoruz. Bu deldiğimiz yerlerle ilgili, kendi makinelerimiz, eskortörlerimiz ve dozerlerimizle bu malzemeleri yükleyip dolgularımıza taşıyoruz. Kademeli bir şekilde sıkıştırmalarımızı yaptıktan sonra üst yapıya geçiyoruz. Yolumuzu bitirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Elçi: “2 ayrı firmanın çalıştığı Bingöl-Genç Tapantepe ve Karlıova da devam eden yolun 2014'te bitirilmesi planlanıyor. Kışın yolların kapanması ve kazaların olmasının önüne geçilecek. Ayrıca kesilen virajlar sayesinde Diyarbakır-Bingöl karayolu 6,5 kilometre kısalacak. Bu projenin toplam maliyeti 54 milyon TL'dir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın