KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Belediyeden halk oyunları kursu

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi bünyesinde açılan her yaş arası ‘Bingöl Yöresi Halk Oyunları Kursu’ için kayıtlar başladı. Kursa kayıt yaptırmak isteyenlerin 02-20 Eylül tarihleri arasında Veysel Belgin Gençlik Merkezi’ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Belediyeden halk oyunları kursu
03 EYLÜL 2013 SALI 06:54
0
1525
0
AA aa

Bingöl Belediyesi, Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Bingöl Yöresi'ne ait Halk Oyunları Kursu açacak.

Daha önce halk oyunlarında oynamış (bay-bayan) olanların ise belediye halk oyunları ekibine alınacakları belirtilerek: “Ayrıca 2002-2003-2004-2005 Minikler kategorisinde(İlkokul) 2002 -2001-2000-1999 Yıldızlar Kategorisinde (Ortaokul) 1999-1998-1997-1996 Gençler Kategorisinde (Lise) 1996 -95-94-93-92-91 ve daha alt yaştakiler büyükler kategorisinde kurs göreceklerdir” denildi.

Kursa katılmak isteyenlerin, 1 adet fotoğraf, 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi ve Aile Hekimliğinden sağlık raporu ile 20 Eylül 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi'ne şahsen müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi. Kursun 21 Eylül 2013 Cumartesi günü başlayacağı ifade edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, halk oyunlarının duygu ve düşüncelerin hareketle ifadesi olduğunu belirterek: “Yurdumuzun değişik yörelerinde yaşayan insanların örf, adet ve geleneklerini, karakterlerini, duygu ve düşüncelerini, inanışlarını, ifade edişlerini anlatan; toplumsal olaylar, kavga, aşk, savaş, sevgi gibi konuları içeren oyunlar bütün bölgelerde oynanmaktadır. Buna folklor da denilmektedir. Çoğu eğitim bilimcileri bu yolla edinilen bilginin hafızalarda daha kalıcı olduğunu, davranışları geliştirdiğini, insana öz güven kazandırdığını saptamışlardır. Ülkemizin kültürel yapısı gereği her yörenin oyun şekli farklıdır. Ciddi bir kurs sürecinde öğrenilen halk oyunları, hem bireylerin hayatlarını renklendirecek hem de toplumsal bir görevin yerine getirilmesine neden olacak. Bingöl bir kültür kenti olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Bu konuda bize destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Çalışmalarımız artarak devam edecek”

Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'nde açılan kursların, gençleri ve kadınları sosyal hayatın içine alırken, aynı zamanda da meslek edinmelerini sağladığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, sosyal belediyecilik çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

Atalay: “Bizim amacımız Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'mizin içindeki kurslarımızdan, binlerce gencimizin ve kadınlarımızın faydalanmasıdır. Gücümüz yettiği kadar çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı sosyal hayatın içine almak için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Gençlerimiz, faaliyetlerini, oyunlarını sergilerken hem eğleniyor, hem öğreniyor, kadınlarımız da sosyalleşmenin yanı sıra meslek ediniyor. Bizler gerek velilerimiz, gerekse kursiyerlerimizle bir aileyiz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın