Kentsel dönüşümün temel atma töreni, katık atık tesisi ile arıtma tesisinin açılışı ve belediye hizmet binasının yıkımı, yapılacak olan toplu açılışlarla gerçekleşecek.
Bugün saat 14.30'da Ankara Büyükşehir Belediyesi Okulu'nun bahçesinde yapılacak olan toplu açılış törenlerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel katılacak.
Saat 12.35'te Uçakla Ankara'dan Bingöl'e gelen bakanlar, ilk olarak Bingöl Valiliği'ni ziyaret edip, akabinde öğlen yemeğine katılacak ve buradan da toplu açılış törenine geçecekler.
Açılış sonrası Bakan Yılmaz, Bakan Bayraktar'ı uğurladıktan sonra İl Özel İdaresi Yeni Araçlarının Hizmete Alınması Töreni'ne katılacak.
Perşembe günü de Bingöl'de olacak olan Bakan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin düzenleyeceği “1. Uluslararası Geçmişten Günümüze Alevilik Sempozyumu”na katılacak.
Bakan Yılmaz, Sempozyum sonrası yapacağı bazı temasların ardından Bingöl'den ayrılacak.