KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2025 Pazartesi
°C

Baluken: tezkereye hayır oyu kullanacağız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, genel kurulda görüşülmeye başlanan tezkerenin oylanmasında parti olarak 'hayır' oyu kullanacaklarını söyledi.

Baluken: tezkereye hayır oyu kullanacağız
04 EKİM 2013 CUMA 09:01
0
1260
3
AA aa

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Başbakanlık tezkeresi ile ilgili siyasi partiler adına milletvekilleri söz almaya devam ediyor. BDP Milletvekili İdris Baluken genel kurulda yaptığı konuşmada Başbakanlık tezkeresine yönelik 'savaş tezkeresi' nitelendirmesinde bulundu.

Hükümetin Ortadoğu ve Suriye'de yanlış politika izlediğini savunan Baluken: “Suriye politikasının tamamı yapılan yanlış analizler neticesinde iflasın eşiğine gelmiştir. Suriye'de ilk halk ayaklanmaları başladığında tarih 15 Mart 2011'i gösteriyordu. Bu savaş tezkeresinin parlamentonun onayının alınması için bir prosedür olduğunu biliyoruz. AKP hükümeti uyguladığı politikalarla Suriye'de yürütülen savaşın fiili bir tarafı olmuştur” dedi.

Konuşmasında hükümetin Suriye politikasını eleştiren Baluken, "AKP hükümeti başından beri Amerika ile birlikte elleri kanlı olan bir hegomonik blokta kendi yerini almıştır. Türkiye'nin bütün Suriye politikası halkların özgürlüğü esas alan yörüngeden çıkmıştır. Suriye politikasında yürütülen yanlış politikalarla düşman Esed dönemine geçilmiştir. Savaşmaya hazır olan iki ülke konumuna gelinmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye sınırları içinde yaşayan sığınmacılara da değinen Baluken: “500 bini aşkın Suriyeli sığınmacı Türkiye sınırları içindedir. Bu mültecilerin yaşadığı sıkıntıları hepiniz biliyorsunuz. Yatacak yer bile bulamayan mültecilerle karşı karşıyayız. Suriye'den gelen mültecilerin Alevi ve Kürt olması yaşanan mağduriyetlerin artmasına sebep olmaktadır. Sınır bölgelerine gelen Kürt mülteciler El Nusra üyelerinin kaldığı kamplarda kalmaya zorlanmışlardır” diye konuştu.

Baluken, Başbakanlık tezkeresine parti olarak 'hayır' oyu kullanacaklarını belirtti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yılmaz (@Misafir_15898)
05 Ekim 2013 Cumartesi 01:12
SİZ YORUM YAPAN MEMLEKET SEDALILARI ROBOSKİ KATLİAMININ KATİL ZİHNİYETİNİ BİR KELİME ELEŞTİRDİNİZMİ
bingöl bingöl (@Misafir_15896)
04 Ekim 2013 Cuma 18:55
Tarih 04.10.2013, Bingöl Online gazetesi
YAKIT TANKERİNE BOMBALI SALDIRI!!! Geçen hafta yol yapımı yapan müteahit kaçırıldı. Sizin bu memlekete yaptıklarınız bunlar. Halk düşmanları. Bingöl düşmanları ......

http://www.bingolonline.com/Haber/YAKIT-TANKERINE-BOMBALI-SALDIRI-45730.html

PKK'lılar, Genç ilçesinde özel bir firmaya ait yakıt tankerine bombalı saldırı düzenlediler. Saldırıda tanker, kullanılamaz hale geldi.
ABUZER SİGA (@Misafir_15894)
04 Ekim 2013 Cuma 17:17
Hükümet Ortadoğu ve Suriye için yanlış politika izliyor diyorsunuz. Peki ya sizin Bingöl de uyguladıklarınız. Milletin canına tak etti. Hizmeti engelliyorsunuz. İnsanları kaçırıyorsunuz. Buna gıkınız çıkmıyor. Kalkmışsınız Suriye den dem vuruyorsunuz. Birde ayrımcılık yapıyorsunuz. Suriye'den gelen kürt ve Alevilere ayrımcılık yapılıyor diyorsunuz. Mağdur olduklarını söylüyorsunuz. Güney doğu illerindeki belediyelerin çoğu sizde niye babalığınızı göstermiyorsunuz. Van da vatandaşların yardımlarını belediye zabıtaları çarçur ediyorlardıKaralamak
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın