KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2025 Pazar
°C

Asıl büyük servet erdem ve bilgeliktir

Sarı: “Öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir meslektir öğretmenlik. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Bu da öğretmenlik mesleğinin en önemli özelliğidir.”

Asıl büyük servet erdem ve bilgeliktir
23 KASIM 2013 CUMARTESİ 06:33
0
1667
0
AA aa

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çeken Sarı, kazanılması gereken en büyük servetin erdemlik ve bilgelik olduğunu vurguladı.

“İNSANLIK TARİHİNİN EN ANLAMLI VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR”

24 Kasım anlam ve önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Sarı: “Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü yani bizim günümüzü birlikte kutluyoruz. Bugünün anlam ve mahiyeti büyüktür. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz ilim-irfan camiasının günüdür. Bugün, eğitim ordusunun, eğitim gönüllülerinin günüdür. Büyük bir gündür, söz konusu olan öğretmendir, eğitimdir. Eğitim ise bireyleri öngörülen hedefe yönelten bilgi, beceri ve davranış değişikliğini kazandıran bir süreçtir. Bütün dünyada milletlerin gelişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. O itibarla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında, çağdaşlaşmalarında en önemli unsurlardan biri eğitim ve dolayısıyla öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti, mahiyeti, önemi bunun için ön plandadır. Öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir meslektir öğretmenlik. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Bu da öğretmenlik mesleğinin en önemli özelliğidir. Bunun için yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlardan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Saygıdeğer Meslektaşlarım, Sizler mum ışığına benzersiniz; başkalarını aydınlatıyorken, kendiniz eriyorsunuz. Burada bir fedakârlık, bir sevgi ve samimiyet vardır. İşte kutsiyeti buradan ileri gelmektedir” dedi.

“BARIŞI SAĞLAYACAK SİHİRLİ DEĞNEK ANALARLA ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR”

Sarı: “Bir milletin millî, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin çalışmasına bağlıdır. Müreffeh bir ülke olmak ve geleceğe güvenle bakmak için sizlere çok büyük görev düşmektedir. İlmin kapısı Hz. Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözüyle bu mesleğin kutsiyetini en yüksek perdeden dile getirmektedir. Değerli Meslektaşlarım, Sizler, özgürlüğü, bağımsızlığı ve demokrasiyi koruyan ve bu değerleri yüceltecek kuşakları yetiştiren kişilersiniz. Bu kutsal günde, hızınızı kesecek, sizi karamsarlığa düşürecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara iterek her gün artan bir şevk ve heyecanla toplumun, insanlığın hizmetine koşuyorsunuz, koşmaya da devam edeceksiniz. Zaman zaman, yolunuza engeller konulabilir, şahsiyetiniz ve onurunuz incitilebilir, moraliniz bozulabilir. Ancak sizin misyonunuz, bütün bunlara rağmen karamsarlığa düşmeden hedefe ulaşmak için çalışmaktır, azimle yürümektir. ‘Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir.' diyen Eflatun, eğitim ve öğretmenlerin önemini çok etkileyici bir şekilde dile getirmiştir” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ MİNNETLE YAD EDİYORUZ”

Öğretmenler Günü'nü kutlayan Sarı açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Aydınlık bir Türkiye ve geleceğimizin inşası için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü zorluğa rağmen göstereceğiniz fedakârlık için sizlere şükran ve minnet borcumuzu burada ifade etmek istiyorum. Yarınların Türkiye'si, sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, pırıl pırıl nesiller yetiştirmenizi bekler. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi de şükran ve minnet duygularıyla yâd ederek, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum. Mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerimize de aramıza hoş geldiniz diyerek başarılar diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutlar en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2025
07:06
Bingöllü Şeyma sözünü tuttu! Türkiye Şampiyonu oldu
Bingöllü Şeyma sözünü tuttu! Türkiye Şampiyonu oldu
Elde edilen başarıdan büyük övgüyle bahseden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Avrupa Şampiyonasında da aynı başarıyı bekliyorum senden ve sana güveniyorum.'
16.03.2025
07:04
Bingöl`de yılın doktoru ve sağlık çalışanı seçildiler
Bingöl'de yılın doktoru ve sağlık çalışanı seçildiler
İl Sağlık Müdürü Tatlı ve Bingöl'de yılın doktoru ile yılın sağlık çalışanı seçilen isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen programda Bingöl'ü temsil ettiler.
16.03.2025
06:57
Bingöl`de 17 Bin haneye maddi destek
Bingöl'de 17 Bin haneye maddi destek
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sosyal dayanışmayı güçlendirmek ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'
16.03.2025
06:55
Berdibek:
Berdibek: 'Karlıova AK Parti hizmetleriyle gelişiyor'
Karlıova'da muhtarlarla yapılan toplantı sonrasında konuşan AK Parti Milletvekili Feyzi Berdibek, '3 dönem muhtarlık yapan arkadaşlarımız sorunumuz kalmadı diyor. Demek ki, bir gelişim var, bir dokunuş var. Bu dokunuşların yürütülmesinde ciddi bir diyalog var. Kalan hizmetlerin aktarılması için el birliği halinde elimizden geleni yapmaya hazırız.'
16.03.2025
06:53
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla attığı kazada 2 kişi yaralandı.
16.03.2025
06:52
12 Bingölspor 3 puanı kaptırmadı!
12 Bingölspor 3 puanı kaptırmadı!
Şampiyonluk yolunda kritik bir sürece giren 12 Bingölspor, Kurtalanspor deplasmanından 3 puanlık galibiyetle yarıştaki iddiasını sürdürdü. Gözler, pazar günü oynanacak Hakkâri Zap Spor ile Şırnak Petrolspor maçında…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın