İl Özel İdaresince alınan araçların hizmete alınması için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve 23. Dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun'un katılımı ile dün saat 16.30'da İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri (Köy Hizmetleri) bahçesinden tören düzenlendi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, kurumlarında kullanılmak üzere 10 adet araç aldıklarını ve bu araçların toplam maliyetinin 1 milyon 878 bin lira olduğunu söyledi.
Yeni kazandırdıkları araçlar ile önemli çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirten Işık, vizyonlarının, bütçeyi doğru kullanmak ve kaynakların zamanında hizmete sunulması olduğunu ifade etti.
Işık, yeni araçlar ile ilgili, şu bilgileri verdi: "Kurumumuz araç parkının geliştirilmesi için toplam değeri 1 milyon 878 bin 307 lira olan araçlar aldık. İl Özel İdaresi hizmetinde kullanılmak üzere 1 adet TIR, 2 adet akaryakıt tankı ve 7 adet damperli kamyonu bünyemize kazandırdık” dedi.
Özel İdare'nin en fazla hizmet üreten kurum haline geldiğini belirten Bakan Yılmaz, araçların kuruma kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek: “Yeni araçlarımızın Özel İdare'mize, köylerimize ve Bingöl'ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Kurdele kesiminin ardından yeni kamyonlardan birinin şoför mahalline geçen Bakan Yılmaz, araçların konforunun da iyi olduğunu söyledi ve güzel hizmetlere vesile olması temennisini yineledi.
Daha sonra Beraberindekilerle bahçe içerisinde yeni yapılan parkı da inceleyen Bakan Yılmaz, içerisinde balıkların bulunduğu havuzları beğendiğini, güzel bir ortam yaratıldığını söyledi. Bakan Yılmaz, daha sonra bahçe içerisindeki bazı alanları da inceleyerek buradan ayrıldı.
