KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2025 Pazar
°C

Ab'ye uymayınca kapanıyor

Bingöl’ün tek mezbahası, AB standartlarına uymadığı gerekçesiyle kapanacak. Mezbahanın kapaması nedeniyle hayvan kesimleri Et ve Süt Kombinasında yapılacak.

Ab`ye uymayınca kapanıyor
17 ARALIK 2013 SALI 20:34
0
2436
0
AA aa

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, Bingöl'ün tek olan mezbahanın da Avrupa Birliği (AB) standartlarına uymadığı için kapanacağını söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Bingöl Et Mezbahası kahvehanesinde kasaplara yönelik "Kesim Hijyeni, Dişi Hayvan Kesimi, Kuzu-Oğlak Kesimi, Gebe Hayvan Kesimi ve Hayvan Hareketleri" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yapılan Toplantıda konuşan Ildız, Bingöl Et Mezbahası'nın kapanması nedeniyle kesimlerin Bingöl Et ve Süt Kurumu tesislerinde yapılacağını belirterek, kasapların kaçak kesimler konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

AB uyum yasaları çerçevesinde mezbahaların modernize edilmesi için tanınan sürenin 31 Aralık'ta sona ereceğini ifade eden Ildız: “AB standartlarına uymadığı için ilimizdeki mezbaha kapatılacak. Mezbahanın kapaması nedeniyle hayvan kesimleri Et ve Süt Kombinasında yapılacak. Bu tarihten sonra kaçak kesimlere müsamaha gösterilmeyecek. İlimize hijyenik ortamda vatandaşlara sağlıklı et ulaştırılmasını sağlamak için her türlü tedbirleri alacağız ve denetimleri sıklaştıracağız. Bu nedenle özellikle kasap ve işletme sahipleri, üzerlerine düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2025
06:53
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla attığı kazada 2 kişi yaralandı.
16.03.2025
06:52
12 Bingölspor 3 puanı kaptırmadı!
12 Bingölspor 3 puanı kaptırmadı!
Şampiyonluk yolunda kritik bir sürece giren 12 Bingölspor, Kurtalanspor deplasmanından 3 puanlık galibiyetle yarıştaki iddiasını sürdürdü. Gözler, pazar günü oynanacak Hakkâri Zap Spor ile Şırnak Petrolspor maçında…
16.03.2025
06:50
Havalar soğuyacak! Bingöl için ‘zirai don` uyarısı!
Havalar soğuyacak! Bingöl için 'zirai don' uyarısı!
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyoruz. Meteoroloji, Bingöl ve çevresindeki 4 il için soğuk hava ve zirai don uyarısında bulundu.
16.03.2025
06:50
Bingöl`de seyir halindeki otomobil alev aldı
Bingöl'de seyir halindeki otomobil alev aldı
Bingöl'de seyir halindeki otomobil, bir anda alev topuna döndü. Sürücü, yanan araçtan son anda çıkarak kurtulurken, alevler, başka bir sürücü tarafından verilen yangın söndürme tüpü ile kontrol altına alındı.
16.03.2025
06:43
Genç Kaymakamı Güzel, SYDV tarafından desteklenen ailelerle iftar açtı
Genç Kaymakamı Güzel, SYDV tarafından desteklenen ailelerle iftar açtı
Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen çocukları ve aileleri için düzenlenen iftar programına katıldı.
15.03.2025
07:49
6 Şubat depremleri ABD tarafından elektromanyetik silahla mı gerçekleştirildi?
6 Şubat depremleri ABD tarafından elektromanyetik silahla mı gerçekleştirildi?
ABD'li üç bilim insanı 50 bin kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin, fay hatlarını tetikleyen bir elektromanyetik silah nedeniyle oluştuğu iddiasıyla ABD'yi 'savaş suçu işlemekten' Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın