KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Abd güney kıbrıs'a yerleşiyor

Lübnan'daki çatışmalar nedeniyle Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde bulunan Ağrotur İngiliz üssü kırmızı alarma geçti. Üssü çok sayıda Amerikan askeri konuşlandı.

Abd güney kıbrıs`a yerleşiyor
28 TEMMUZ 2006 CUMA 17:12
0
1312
0
AA aa
Lübnan'daki çatışmalar nedeniyle Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde bulunan Ağrotur İngiliz üssünün savaş ortamına girdiği, üsse Amerikan askerlerinin adeta yağdığı, Lübnan savaşı başladığından beri alarm düzeyinin 5 seviyesine (kırmızı alarm)ulaştığı bildirildi.

Rum Simerini gazetesinin haberine göre, üs bölgesi, aralarında Amerikan askerlerinin de bulunduğu binlerce askerin akınına uğradı ve askerler arasında çok sayıda özel birlik elemanı yer alıyor.

Haberde, askeri uçakların yoğun iniş kalkışından bölge sakinlerinin huzursuz olduğu, üs bölgesine giriş çıkışların asgariye indirildiği belirtildi. Üslerde çalışan Rumlar, Ağrotur üssünün havaalanı yakınında Amerikalı deniz piyadelerini misafir etmek üzere binlerce çadır kurulduğunu bildirdi.

Ağrotur muhtarı da ''Amerikalılar her zaman vardı. Ama şimdiki durum benzeri görülmemiş bir şey'' dedi. Muhtar, savaş uçaklarının gece yarısı üsse iniş kalkış yapmasının ve çıkardıkları gürültünün bölge sakinlerini tedirgin ettiğini söyledi.

Gazetenin haberinde, şu ifadeye yer verildi:

''Ağrotur'da çalışan gerek Kıbrıslıların gerek İngilizlerin üssün pek çok yerine girişi büyük ölçüde kısıtlandı. Havaalanı bölgesine ise hiç kimse yaklaştırılmıyor. Elde ettiğimiz rakamlar gerçekten sarsıcıdır. 10 bin askere sıhhi hizmet verilmeye çalışılıyor. Kıbrıs açıklarında uçak gemileri ve tam teçhizatlı diğer savaş gemileri savaş pozisyonunda bekliyor. İngilizlerin alarm seviyesi en üst seviye olarak bilinen 5'e dayandı.''

Sabah
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın