KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2025 Pazartesi
°C

7,3'lük kritik uyarı

AFAD, Doğu Anadolu Bölgesi için 7,3 büyüklüğünde bir deprem uyarısı yaptı. Köse: “AFAD'ın ima ettiği yerin Bingöl Yedisu fayı olduğu düşünüyorum. Burası 200 yıldan beridir sessizliğini koruyor. Bu bölgede 7 ve üzeri deprem beklemek mümkün” dedi.

7,3`lük kritik uyarı
01 EKİM 2013 SALI 23:43
0
2737
0
AA aa

Son günlerde Doğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen depremlerle ilgili açıklama yapan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi için 7.3 büyüklüğünde bir deprem uyarısı yaptı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Murat Nurlu, Bingöl Karlıova'dan başlayıp Hatay'a kadar uzanan Doğu Anadolu fay hattı üzerinde şiddetli bir deprem olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti. Nurlu, yapmış oldukları senaryo çalışmalarına göre 7.2, 7.3 aralığında bir depremin bu fay zonu üzerinde meydana gelebileceğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da “Doğu Anadolu'da 7,3 büyüklüğünde bir deprem yaratacak bölgeler var. Burada deprem riski her an için var” dedi.

İTÜ Maden Fakültesi‘nden Prof. Dr. Naci Görür ise: “Kahramanmaraş, Hatay bölgesi, Elazığ ve Bingöl arasının riskli olduğunu uzun yıllardan bu yana biz zaten belirtiyoruz” diye konuştu.

KÖSE, YEDİSU HATTINI İŞARET ETTİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Köse, AFAD'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Bu açıklamanın vatandaşlar üzerinde kaygıya neden olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Köse, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye kara parçaları üzerinde en aktif tektonik sahalardan biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin en batısında olan tektonik hareketlerin temel nedenin de Doğu Anadolu'daki tektonik hareketlerden kaynaklandığını söyledi.

AFAD'ın Doğu Anadolu'da derem bekliyoruz açıklamasının yer belirterek yapmasının daha doğru olacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Köse: “Türkiye depremlerden çok yara alan bir ülkedir. AFAD böyle bir açıklama yaparken yer gösterseydi daha iyi olurdu. AFAD'ın ima ettiği yer aslında Bingöl Yedisu fayıdır. Bu fayın olduğu yerde nüfus oranı çok düşük. Bu bölgede deprem olması birçok yeri de etkiler. Yedisu fayı Karlıova ile Erzincan arasındadır. Burası 200 yıldan beridir sessizliğini koruyor. Bu bölgede 7 üzeri deprem beklemek mümkün. Fakat bu depremin şiddetini belirlemek imkansız. Bunu söylemek doğru değil. Açık açık yerlerini söylemekten çekinmemek lazım. Karar mercilerini yönlendirmek için bu şart. Vatandaşlarımızda tedirgin oluyor" diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın