Bingöl'de çay tiryakilerine kötü haber! Zam geldi | HABER YORUMLARI
Birçok alanda baş gösteren zam furyası karşısında artan maliyetleri karşılamakta zorlanan kahveci esnafı, kendi ortak kararıyla zam yaptı ve yeni tarifeyle 3 liradan çay satışlarına başladı.
serbest piyasa demek rakabet demektir malesef dahada kötü oldu piyasa alak bulak olmuş hergün zam var halkı çok zor günler bekliyor bu işin önü alınması lazım serbest piyasayı kaldırıp eskisi gibi tek tip fiyat gelmesi lazım maaşlara zam gelsede piyasa yine aynı değişen birşey yok dahada kötü olacak böyle giderse halk artık bunu kaldıramaz.
bir ton su 8.TL bir bardak çay cafede 25TL kahvede 3.TL birde bu halk acız diye .......nerde vergi dairesi sağlık müdürlüğü kontrol ekipleri ah zavalı halk ah
Yorum yaparken yazmak için yazmayın lütfen eleştirinin de üslubu var. Çayın maliyeti 75 kuruş olabilir ama dükkanın maliyeti kahvecinin sigortası eve götüreceği parası bunların hepsi o maliyet hesabına göre yapılıyor ve böylece çayın maliyeti değil 75 kuruş oluyor 2 TL zaten memleketimizde 1 bardak çayın yanında 2 de şeker gidiyor kimse şekersiz içmiyor bunu da maliye te dahil edin kahveciler de ev geçindiriyor düşünceli olmak gerekir.
İnsanlar çayın maliyetini baz alarak konuşuyor ama empati yaparak konuşmak gerekir esnafın halinden ancak esnaf anlar adamın kirası varmı işçiliği varmı şekeri varmı mekana harcadığı paranın karşılığı varmı bunları düşünen yok esnaf eskiden ev araba alabiliyorken çalışarak şimdi evine ekmek götüre bilme derdinde 3 lira bişey değil çay için bence kendi düşüncem bir esnaf olarak ayrıca genç Bingöl arası 6 8 liradan 15 sonrasında 20 olması çok mantıksız oldu benzine 1 lira indirim. Bile gelmişken yersiz oldu o aracı hergün kulanıp Bingöl ge
Bu zamlar neden yapılıyor birileri bana izah edebilirse sevinirim. Bakın bir yıldır şeker fiyatı çay fiyatları aynı. Enflasyon devamlı düşüyor. Dolar yerinde sayıyor. Yakıt 30 TL den 20 TL nin altına düşmüş sanayi elektriği yani zam yapanların elektriği Üçüncü defadır iniyor vesaire vesaire buna rağmen rica ediyorum birileri bana izah etsin. Özellikle zam yapanlardan bu açıklamayı bekliyorum. Ama eminim kimse bunun izahını bana yapamaz. Onun için vicdanı imanı olmayan Rabden korkmayan peygamberden utanmayan kişiler ancak bunları yapar. Yapmaya devam edi
Bişey olmaz Bingöl halkı zaten bir ay boyunca seçim koordinasyon merkezlerinde bedava çay içip keyiflerine bakacaklardir... Allah kabul etmesin. 3 lira bile az onlara
Birçok alanda demeyelim. Çaya zam gelmedi ama kahveciler keyfi zam yapıyorlar. Benzine mazota indirim geliyor. Genç bingöl arası 20 tl olmuş. bunun zamlan alakası yok tekelleşmeden kaynaklanıyor. Güç bende istediğimi yaparım mantığı. Akıl sıkıntısı var bu zam yapanların
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Bingöl'de 'koruyucu aile' çağrısı
Bingöl'de Koruyucu Aile Günü'nde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Yürütülen çalışmalarla koruyucu aile hizmetinin toplumun her kesiminde daha fazla tanınmasını amaçladıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkı sağlamayı ve koruyucu aile bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi sınırlarında bulunan Sarım Çayı'na düşen Vedat Karabulut'un cansız bedeni, 18 gün sonra, kaybolduğu yerden 2,5 kilometre ileride bulundu.
30.06.2026
00:09
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın