KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Zoonoz eğitimi başladı

Bingöl Üniversitesi tarafından, Tarım ve Orman il Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerine hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz eğitimi verilmeye başlandı.

Zoonoz eğitimi başladı
05 ŞUBAT 2019 SALI 19:38
9
2306
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansına sunulan ‘Kurum Personellerinin Mesleki Gelişimlerinin Desteklenmesi' isimli Teknik Destek Projesi kapsamında, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Hakan Keçeci tarafından, Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerine ‘Hayvanlardan İnsanlara Bulaşan Zoonoz Hastalıklar ve Mücadele Yöntemleri' konularında eğitimler verilmeye başlandı.

Zoonoz hastalığının hayvanlardan insanlara hızla bulaşması ve bunlara bağlı ölümler meydana gelmesi nedeniyle insan sağlığı için son derece önemli bir konu olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, “Fırat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen beş günlük bu eğitimin; zoonozlara bağlı hayvancılıkta meydana gelen ürün kalitesi ve miktarındaki düşüşleri, ekonomik kayıpları ve toplumun en önemli protein kaynağı olan hayvansal gıdalara erişimde yaşanan güçlükleri azaltmada katkı sunacaktır. Zoonoz hastalıklar hayvanlardan insanlara hızla bulaşması ve bunlara bağlı ölümler meydana gelmesi nedeniyle gerek halk sağlığı ve gerekse hayvan sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu eğitim sayesinde zoonoz hastalıklarla mücadele konusunda Kurum personellerinde gerekli farkındalık oluşacak ve eğitimi alan personeller daha sonra sahada verecekleri eğitimlerle toplumsal farkındalığı arttıracaklardır” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Eğitimlerin belirli periyodlarda devam edeceği bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın