KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Zazaca için okul okul gezdiler

Bingöl’de bir grup gönüllü öğretmen, öğrencilerin Zazaca’yı seçmeli ders olarak tercih etmeleri için yollara düştü. Gönüllü öğretmenler Bingöl ve ilçelerinde okul okul dolaşıp öğrencilerin Zazaca’yı seçmesi için seminer düzenliyorlar.

Zazaca için okul okul gezdiler
12 ŞUBAT 2016 CUMA 03:16
0
3340
1
AA aa

Zazaca dilinin okullara yayılması için bir araya gelen Zazaca sevdalısı öğretmenler, UNESCO'nun yok olmaya yüz tutan diller arasında gösterdiği dilimizi öğrencilere seçtirmek ve sevdirmek için kolları sıvadı.

Okul okul gezip seminer düzenleyerek Zaza dili hakkında öğrencilerin duyarlı olmasını isteyen gönüllü öğretmenlerden Nurullah Vergi, “19 Şubat'a kadar okullarda seçmeli ders seçenekleri öğrencilere sunulacaktır. Bu süreç zarfında öğrencilerimizin seçmeli ders seçiminde Zazacayı tercih etmelerini istiyoruz” dedi.

“AMACIMIZ 8 BİN ÖĞRENCİYE ZAZACA'YI SEÇTİRMEK”

Amaçlarının, Zazaca seçmeli ders alan 2 Bin 306 olan öğrenci sayısını 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 8 bine çıkarmak olduğunu belirten Zazaca Öğretmeni Nurullah Vergi, “Türkiye'de 6 Zazaca öğretmeni şuanda görev yapıyor ve bunların 5'i şuan Bingöl'de çalışıyor. Son yapılan 5 Zazaca öğretmen atamasından sonra 2 öğretmen daha ilimize atanacak ve sayımız 7'ye yükselecek. Şuanda ortaokul bazında 16 bin öğrencimiz var ve bunlardan 2 Bin 306 kişi zazaca dersi eğitimini almaktadır. Bizlerde gönüllü öğretmenler olarak Valiliğimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde Zazaca seçmeli ders olsun diye öğrencilerimize seminerler düzenliyoruz. Bütün okulları gezerek Zazaca'yı anlatıyoruz ve bu çabalarımız şimdiden meyvesini vermeye başladı gibi. Öğrencilerimizin birçoğu seneye seçmeli ders olarak Zazaca'yı seçeceklerinin sözünü verdiler bize. İnşallah 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Zazaca seçmeli ders alan öğrenci sayımız 8 bini bulacak. Bizde bu alanda eğitim veren öğretmenler olarak bu göreve hazırız. Hükümetimizin dil konusunda yapmış olduğu çalışmaları destekliyor ve kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haydar Şahin (@Misafir_19448)
13 Şubat 2016 Cumartesi 23:48
Derğerli Bingöl'lü Öğretmenler,
Sizin Merkez ve ilçe okullarını gezerek Zaza anne ve babaların çocuklarına Zazaca'yı seçmeli derslere kayıtlarını yaptırmaları için gösterdiğiniz gayretler, çabalarınız için hepinize ayrı ayrı teşekür ederim. Umarım seneye Dersim, Erzincan, Xarpet ve diğer Zaza coğrafyasında böylesi bir çalışma başlatılır.
İyi bir örenek oldunuz ve bu çabalarınızı, bu gayretleriniz her yıl bu şekilde yürümesini arzuluyorum.
Tekrar teşekürelr.
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın