KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

'Zafiyetler araştırılmalı, sorumlular hakkında yaptırım uygulanmalı'

Bayraktar: 'Katliam olarak nitelendirdiğimiz bu vahim olaydaki ihmaller zincirinin açıklanmasını bekliyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.'

25 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE 16:05
7
2629
7
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Bingöl'de 4 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırı olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Platform dönem Sözcüsü Cengiz Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, madde bağımlılığının kötü sonuçlarından birini yaşandığı günde zanlının elini kolunu sallayarak 9 insanın canına kastetmesinin hafife alınamayacağını, olayların bu sürece gelmesindeki ihmallerin tespit edilmesi ve saldırı sonrası yaşanan güvenlik müdahalesiyle ilgili açıkların tespiti çağrısında bulundu.

Sorumluların tespit edilip gerekli yaptırımların uygulanmasının toplumsal bir beklentiye dönüştüğüne dikkat çeken Bayraktar, uyuşturucuyla mücadelede toplum olarak seferberlik haline geçilmesi çağrısında da bulundu.

Açıklamada şu görüş ve ifadelere yer verildi;

Bingöl, gençlerini sarmalayan uyuşturucu illetinin sonucu olarak, büyük bir dram yaşıyor. Maalesef madde bağımlısı bir şahıs, önüne gelene saldırmak suretiyle 4 masum insanımızın canına kıymış, 5 insanımızın ise yaralanmasına sebep olmuştur.

Öncelikle bu menfur olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

KATLİAMIN GELİŞİ DÜNDEN BELLİYMİŞ

Olayın gelişme seyri üzerinden yaptığımız değerlendirmede, maalesef katliamın gelişi dünden belliymiş. Ve ne yazık ki, tüm ikaz ve serzenişlere rağmen yeterli tedbirler alınmamış, serzenişlere kulak kabartılmamış ve insanlarımızın göz göre göre hayattan koparılmasına yol açılmıştır.

GÜVENLİK ZAFİYETLERİ ARAŞTIRILMALI

Olayın ilk vuku bulduğu an ile son olayın gerçekleştiği süre arasındaki zaman diliminde saldırgana neden müdahale edilemediği, tüm kamuoyunun eleştiri nedenlerinin başında gelmektedir. Bu nedenle, olaydaki tüm güvenlik zafiyetlerinin araştırılması ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımların uygulanması, kamuoyu vicdanını az da olsa rahatlatacaktır.

Ayrıca, kamuoyundaki “gençlerin uyuşturucu maddeye erişiminin çok kolay olduğu”, “sokaktaki vatandaşın bildiği satıcıları güvenlik birimlerinin neden bilmediği”, “güvenlik birimlerinin olaylara geç müdahale ettiği” ve benzeri kanaat ve yanılgıları giderecek adımların atılması da elzemdir.

Katliam olarak nitelendirdiğimiz bu vahim olaydaki ihmaller zincirinin açıklanmasını bekliyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TOPYEKÛN SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

Ayrıca yaşanan olay bir kez daha göstermiştir ki, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik eksenli olmadığı, bu alanda eğitici, yol gösterici olması bakımından önleyici sosyolojik ve psikolojik desteklerin de süratle devreye alınması ve toplumsal bir mücadele ruhunun başlatılması ile mümkün olacaktır.

Gerek kamusal gerek toplumsal bakımdan topyekûn seferberliğin başlatılması, yarınlarda başka canlarımızı kaybetmememiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi uyuşturucu illetine teslim etmemek için yaşananlardan gerekli dersin çıkarılarak tüm kamuoyunu sorumluluk almaya davet ediyoruz.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110707)
26 Temmuz 2024 Cuma 16:46
Polisler ve bekçiler uydukentte ....... derdinde
Herbiri 60 bin tl para aliyor.nerdr bu jöleli polis ve bekciler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110683)
26 Temmuz 2024 Cuma 04:28
Suçlular belli mobese kameralarını izleyenler ve ekipleri yönlendiren amirler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110668)
25 Temmuz 2024 Perşembe 18:30
Emniyet uyuyor havalar da sıcak lütfen onlara iş çıkarmayın vekilcikler de hazırlansın hesap gününe orda torpil yok ha
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110660)
25 Temmuz 2024 Perşembe 17:29
Bingöl sahipsiz vekıller ıhale peşınde ıl başkanı poz verıyor halk adamcılık derdınde kımsesızlerde böyle perişan hastane yok kurumlar bıtmış emnıyet sadece trafık cezalarının peşınde vay memleketın halıne
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110674)
25 Temmuz 2024 Perşembe 23:39
@Misafir Kullanıcı Cumhurbaşkanı yardımcısını ne dese o feyzinin sözü geçmiyor artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110665)
25 Temmuz 2024 Perşembe 18:10
@Misafir Kullanıcı Feyzi baba candır gerısı heyacandır sonuç hüsrandır memlekete neyaptı şımdıye kadar gençlerın sonu ya avrupa yada uyuşturucufabrıka yok kps olanda mülakatta feyzının ıznı olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110657)
25 Temmuz 2024 Perşembe 16:19
Bataklık nasıl kurutulmalı Bingöl üniversitesi okuyup kaçak yollarla yurtdışında uyuşturucu satarsanız bu biryerden çıkar
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın