KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Yüzlerce vatandaş direniş meydanına toplandı

Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yüzlerce vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla direniş meydanını doldurdu.

Yüzlerce vatandaş direniş meydanına toplandı
16 TEMMUZ 2021 CUMA 10:10
12
2280
0
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yıl dönümünde program düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Direniş Meydanı'na gelen vatandaşlar, hem şehitleri andı, hem de hainlere lanet okudu.

Burada düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Ercan Aygündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Ali Canpolat, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, 15 Temmuz gazileri Onur Asutay ve Mehmet Akif Özdemir, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Burada konuşma yapan Vali Kadir Ekinci, 5 yıl önce bugün bu milletin geleceğine, hayallerine ve umutlarına hainler tarafından pranga vurulmak istendiğini anımsattı.

Vali Ekinci, “5 yıl önce bu milletin silahlarıyla silahlanmış FETÖ'cü bir grup hain, istiklal ve istikbalimize darbe vurmak, Türkiye'yi bölüp, parçalamak, ülkemizi terör örgütlerinin barınağı haline getirmek ve uluslararası müdahalelere müsait kılmak için darbe girişiminde bulunmuştu. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, milletimizin vergileriyle alınan tanklarımız, uçaklarımız ve helikopterlerimiz, kahraman ordumuzun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmişti. Belki de milli mücadele yıllarda dahi bu millete yapılmayan alçaklık, bizdenmiş gibi görünler eliyle aziz milletimize reva görülmüştü. Hamdolsun ki Cenab-ı Allah'ın lütfu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üstün liderliğiyle harekete geçen milletimiz, kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla, tankın, uçağın ve helikopterlerin karşısına dikilmiş, FETÖ terör örgütünün hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi, aziz milletimizin ölüme meydan okuyan kararlılığıyla engellenmiş, milletimiz o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmişti” dedi.

Vali Ekinci, “O gece Allah'ın yardımı, mazlum ve mağdurların duasıyla verdiğimiz mücadele, ezelden beri hür yaşayan ve hür olmayı karakter haline getiren milletimizin hiçbir vakit darbelere boyun eğmeyeceğinin, kesin ve net ifadesidir” şeklinde konuştu.

Başkan Arıkan, “milletimiz, bu ülkenin sahipsiz olmadığını bütün dünyaya göstermiş oldular”

O gece hainlerin bir tuzak bir oyun kurduklarını hatırlatan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, hainlerin Ömer Halis Demir'leri unuttuğunu söyledi.

Başkan Arıkan, “ Bugün çok önemli bir gün. Bir yandan milletimizin kazandığı zaferin sevincini yaşarken, diğer taraftan bu ülke için 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitlerimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. O gece içimizdeki hainlerin, dış destekçilerle birlikte başlattıkları ortak terör hareketi, ortak terör hareketiyle birlikte devletimizi yıkmak, vatanımızı işgal etmek amacıyla çok ciddi bir oyun bir tuzak kurdular. Çok farklı hesaplar yaptılar ama bu milletin ülkesi için kahraman şehitlerimizi, Ömer Halis Demir'leri hesap etmediler ve bunları bunu unuttular. Asker kıyafeti giymiş, içimizdeki vatan haini darbecilerin doğrulttukları tankların ve silahların karşısında dimdik duran milletimiz, bu ülkenin sahipsiz olmadığını bütün dünyaya göstermiş oldular” diye konuştu.

Gazi Onur Asutay, “Sen de erkeksen gel ülkene hesap ver”

15 Temmuz 2016'da Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan ve gazi olan Onur Asutay ise “Pet şişeleriyle o gece G3 mermilerine karşı vatanımızı hainlerden geri aldık. Buradan sadece şunu söylemek istiyorum; Pelsinvanya'daki alçağa diyorum ki biz hala burada, bu meydandayız. Sen de erkeksen gel ülkene hesap ver” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın