KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Yol kesen teröristlere hava destekli operasyon

Lice-Bingöl karayolunu kesmeye çalışan bölücü örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Yol kesen teröristlere hava destekli operasyon
06 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:08
0
3205
0
AA aa

Bingöl-Diyarbakır karayolunda yol kesen 6 kişilik PKK'lı grup, durdurdukları araçlardaki sürücülere ve yolculara örgüt propagandası yaptı.

Bingöl-Diyarbakır karayolu Tapantepe bölgesi Hedik yol ayrımı civarında yol kesen 6 kişilik bir terörist grubu, yoldan geçen araçları durdurup sürücülere ve yolculara örgüt propagandası yaptı. Burada durdurdukları araçlardan indirdikleri vatandaşlara “aralarında asker, polis, korucu ve memurların olup olmadığını” soran teröristler, bir kaç kişiyi araçları ile birlikte diğer yolculardan ayırmak istedi. Bu esnada bölge üzerinde kobra helikopterin belirmesi üzerine paniğe kapılan terörist grubun olay yerinden hızla uzaklaştıkları belirtildi.

Yol kesme eylemine maruz kalan vatandaşların ise ifadeleri alınmak üzere Yayla Jandarma Karakolu'nda tutuldukları ve Genç-Diyarbakır karayolunun çift yönlü ulaşıma kapatıldığı öğrenildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün(önceki gün) akşam saatlerinde yol kesmeye çalışan teröristlerle girilen çatışmanın ardından hava destekli operasyon düzenlendiği belirtildi. Yolu kesmeye çalışan teröristlerin kaçış istikametine hava destekli operasyon düzenlendiği ve dün akşam saatlerindeki çatışmanın ardından durum tespitin bugüne bırakıldığı ifade edildi. Bugün arazi taraması yapan güvenlik güçlerinin PKK terör örgütüne mensup bir militanın cesediyle birlikte, keskin nişancı tüfeği, Kaleşnikof marka piyade tüfeği ve el telsizine ulaşıldığı bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın