KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Yök genel kurulu ve üak toplanıyor

YÖK Genel Kurulu yarın, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) cuma günü toplanacak. YÖK Genel Kurulu toplantısı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'te gerçekleştirilecek...

Yök genel kurulu ve üak toplanıyor
12 MART 2009 PERŞEMBE 09:12
0
1279
0
AA aa
Alınan bilgiye göre toplantıda, ''2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda yapılacak değişiklikler'', ''Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere bağlı hastanelerinde doktorların tam gün çalışmasını öngören taslak'', ''Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikler'' görüşülecek. Ayrıca, Prof. Dr. Halis Ayhan'dan boşalan YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine de seçim yapılması planlanıyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun geçen toplantısında üzerinde tartışılmaya başlanan Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin ''çok eski bir yönetmelik olduğu'' için değiştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Özcan, ''Yönetmelikteki cezaların bazıları suçlara, fiillere göre ağır; bazıları çok hafif. Mesela intihal çok karşılaşılan birşey ama bununla ilgili çok fazla birşey yok. Etik kural ihlalleri de yok. Kısacası yönetmelikte eksiklikler çok. Herkes yenilenmesi gerektiğini düşünüyor'' dedi.

YÖK'te daire başkanlıkları sayılarının artırılması, uzman ve uzman yardımcılıkları oluşturulması yönünde yasal düzenleme yapılmasına ilişkin çalışmanın da toplantıda ele alınacağı bildirildi.

-ÜAK TOPLANTISI-

Öte yandan, ÜAK toplantısı da 13 Mart Cuma günü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan Ceylan başkanlığında Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Toplantıda, 1 Mart 2009 tarihinde görev süresi sona eren Prof. Dr. İsa Eşme'nin yerine YÖK üyeliği için aday seçimi yapılacak. Eşme, yeniden aday olacağını açıkladı. YÖK üyesi adaylığı için 10'a yakın öğretim üyesinin başvurduğu öğrenildi. ÜAK'ın seçtiği adayların YÖK üyeliği, Cumhurbaşkanı'nın onayı ile kesinleşiyor.

ÜAK toplantısında ayrıca, YÖK üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş da üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi öngören Farabi Programı'nı üyelere anlatacak.

Toplantıda, Maliye Bakanlığından bir yetkili de üniversitelerin bütçelerinin kullanılmasıyla ilgili sunum yapacak.





haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
08.07.2026
18:15
`NATO, Barışa Hizmet Edemez!`
'NATO, Barışa Hizmet Edemez!'
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
14:00
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın