Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Bingöl Valiliği, 2026/3 sayılı Genel Emir kapsamında başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının ilgili kurumların koordinasyonunda kararlılıkla sürdürüldüğünü duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında farklı noktalarda toplam 68 sahipsiz başıboş hayvan ekipler tarafından toplandı.
68 sahipsiz hayvan bakımevlerine teslim edildi
Denetimler kapsamında;
Bingöl–Solhan ilçesinde 31,
Bingöl–Erzurum ile Muş–Bingöl karayollarında 26,
Bingöl–Solhan Karayolu Çavuşlar–Ağaçeli köyleri mevkisinde 5,
Bingöl–Karlıova Karayolu Ilıcalar Beldesi mevkisinde 3,
Bingöl–Karlıova Karayolu Köklü Köyü mevkisinde 3,
olmak üzere toplam 68 sahipsiz başıboş hayvan, Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ile Karlıova Belediyesine teslim edildi.
Hayvan sahiplerine idari para cezası
Valilik açıklamasında, 2026/3 sayılı Genel Emir ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 69'uncu maddesi kapsamında küpeli hayvanların sahiplerine 18 bin 589 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.
Küpesiz hayvanların sahiplerine küpeleme ve kayıt işlemlerini tamamlamaları için süre verildiği, sahibi tespit edilemeyen hayvanların ise Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne teslim edildiği kaydedildi.
Son 5,5 yılda 384 trafik kazası
Valilik verilerine göre, 2021 yılından 2026 yılının ilk altı ayına kadar Bingöl'de hayvanların karıştığı 384 trafik kazası meydana geldi.
Bu kazalarda 2 kişi hayatını kaybederken, 170 kişi yaralandı. Ayrıca hayvan sahiplerine toplam 72 bin 883 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.
Sürücüler ve hayvan sahiplerine uyarı
Açıklamada, hayvan sahiplerinden hayvanlarını karayollarına başıboş bırakmamaları, küpeleme ve kayıt işlemlerini eksiksiz yerine getirmeleri istendi. Sürücülerin ise özellikle hayvan hareketliliğinin yoğun olduğu güzergâhlarda daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulanarak, "Trafik güvenliği hepimizin ortak sorumluluğudur." ifadelerine yer verildi.
Bitarafta eşekler atlar Bi tarafta inekler öküzler vatandaş havadan mı gitsin. Kaldırın bu köyleri dağın eteğine. Yazık vatandaşa hem canında hem malından oluyor
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın