KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2025 Çarşamba
°C

Yeni hastane 4 ay sonra tamamlanacak

2013'te bitmesi gereken yeni Bingöl Devlet Hastanesi hakkında basında çıkan haberler üzerine açıklamada bulunan firma yetkilileri, projede yapılan değişiklikler nedeniyle yapımın uzadığını söylediler. Yetkililer, hastane yapımında 4 aylık iş kaldığını söyledi.

Yeni hastane 4 ay sonra tamamlanacak
13 HAZİRAN 2014 CUMA 21:27
0
1856
0
AA aa

2013 yılının Nisan ayında hizmete girmesi gereken Bingöl Devlet Hastanesi'nin süre uzatımı konusunda konuşan yüklenici firma yetkililerinden A.Hâkim Saruhan, projede yapılan değişiklik nedeniyle TOKİ tarafından süre uzatımına gidildiğini belirterek, hastanenin geçici kabulünün Ekim 2014 tarihinde yapılacağını söyledi.

Çevre düzenlemesine giren işgallerin olduğunu söyleyen Saruhan: “Çevre düzenlememiz vatandaşın arsasına giriyor. İhale sınırları içinde olduğu için rahat hareket edemiyoruz. Şuan vatandaşın arsasından dolayı mahkemelik durumdayız. Bu tür engeller vesilesiyle işlerimizde gecikme oluyor” dedi.

Süre uzatımıyla ilgili konuşan Saruhan, TOKİ'nin, Sağlık Bakanlığının hastane kapasite artımı konusunda yaptığı başvurusu üzerine projede yapılan değişiklik üzerine kapasite artırımı nedeniyle 8 aylık bir süre uzatımı yapıldığını ifade etti. Daha önce hastane kapasitesi 200 yataklı iken sağlık bakanlığın başvurusu üzerine 250 yataklı kapasite artırımına gidildiğini belirten Saruhan: “Bu kapasite değişikliği nedeniyle süre uzatımına gidildi. Yapılan değişiklik nedeniyle hastane medikal gaz sistemi ve benzeri durumlardan dolayı yeni bir dizayna ihtiyaç duyuldu. Dolayısıyla kapasite artırımı olunca yeni düzenlemeye gidilmesi süre uzatımına neden oldu” diye konuştu.

Kendilerine verilen süre ve geçici kabulün Ekim 2014'te yapılacağını ifade eden Saruhan: “Bizim programımızda işlerimiz bu tarihe kadar bitecek. O tarihten itibaren hastane için geçici kabulü yapılır. Varsa ufak tefek bazı aksamalar olursa onlarda giderilir. Böylece hastane hazır hale getirilerek faaliyetine başlar. 250 yatak kapasiteye çıkarılan yapımı devam yeni Bingöl Devlet Hastanesi, hasta odaların 180 âdeti çift kişilik, 60' ı tek kişilik ve 10 adette süitözel oda olmak üzere 250 yatak kapasiteli hastanedir” şeklinde konuştu.

“MESCİT, MAHKÛM, KUDUZ ODALARI PROJEDE YOK”

Saruhan, yapımı devam eden yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nde mescit, mahkûm ve kuduz odalarının projede olmadığını ifade ederek, bu durumun, ileride faaliyete geçecek olan hastane yönetiminin inisiyatifine kaldığını ve bu olmayan odalara uygun yerler tahsis edilebileceğini söyledi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2025
03:21
Bingöl Maden Sokak Dönüşüm Süreci Başladı
Bingöl Maden Sokak Dönüşüm Süreci Başladı
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentin depremsellik açısından en riskli bölgelerinden biri olan Maden Sokak'ta kentsel dönüşüm sürecinin resmen başladığını müjdeledi ve yakın zamanda hak sahipleriyle görüşüleceğini belirtti.
12.03.2025
03:20
Bingöl Barosu uyardı:
Bingöl Barosu uyardı: 'Başkalarına kullandırtmayın!'
Başkasına kullandırılan banka hesapları için önemli bir uyarıda bulunan Bingöl Barosu, karşılaşılabilecek cezai yaptırımlara dikkat çekti ve ekledi: 'Bir hesap, bir hata; ömür boyu pişmanlık…'
12.03.2025
03:19
Bingöl`de lastik değişimine fırsat zammı!
Bingöl'de lastik değişimine fırsat zammı!
Bingöl'de kış lastiği uygulaması öncesi fiyat zammı yaparak 500 TL'ye 4 lastik değişimi yapan lastikçiler, yazlık lastiklerin takılacağı bugünlerde yeni bir zam daha yaptı! Yeni tarife 800 TL oldu!
11.03.2025
06:11
WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak
WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, Mart 2025'ten itibaren milyonlarca eski cihazda çalışmayı durduracak. Meta'nın bu kararı, Android 4.4 KitKat ve daha eski sürümleri çalıştıran cihazlar ile iOS 15.1 ve daha eski sürümleri kullanan iPhone'ları etkileyecek.
11.03.2025
06:10
Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu!
Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;
11.03.2025
06:08
Bingöl Kent Orkestrası`ndan ilahi konseri
Bingöl Kent Orkestrası'ndan ilahi konseri
Bingöl Belediyesi Kent Orkestrası, seslendirdiği ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. 10-27 Mart tarihleri arasında dolu dolu bir Ramazan programı sunacaklarını aktaran Başkan Arıkan: 'Tüm vatandaşlarımızı Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize davet ediyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın