KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Yeni ehliyet alacaklar müjde

Yeni ehliyet alacaklar artık “ASBİS' adı verilen araç ve sürücü belgesi işlemlerinin online ortamda yapılması yönündeki proje kapsamında sürücü sertifikalarını artık Türkiye'deki istedikleri herhangi bir ilden alabilecekler.

Yeni ehliyet alacaklar müjde
16 OCAK 2014 PERŞEMBE 07:40
0
2971
0
AA aa

Daha önceki uygulamada vatandaşlar sürücü sertifikaları ile gittikleri sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyordu. Bu uygulama uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyordu.

Yeni ehliyetler alacaklar için artık randevu almak için günlerce beklemek ya da uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacaklar. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre "ASBIS" adı verilen araç ve sürücü belgesi işlemlerinin online ortamda yapılmasını sağlayan proje kapsamında artık sürücüler sertifikalarını istedikleri ilçe yada İl emniyet Müdürlüğünden alabilecekler. Yani artık Bingöl'den sürücü sertifikası alan bir kişi isterse Ankara'dan ehliyetini alabilecek.

Daha önceki uygulamada Sürücü belgelerinden sürücü sertifikası alan vatandaşlar, sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğüne başvurması gerekiyordu. Bu da nüfusun ve sürücü kurslarının yoğun olduğu bölgelerde aşırı yoğunluğa sebep oluyordu. Vatandaşlar emniyet müdürlüklerinden ehliyetlerini teslim almak için günlerce randevu almaya çalışıyor yada uzun kuyruklarda bekliyorlardı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın