KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Yeni anayasa özgürlükleri arttıracaktır

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, halkın yeni meclisten beklentisi yeni anayasa olduğuna dikkat çekerek, “İnanıyorum ki yeni anayasa, birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, kardeşliğimizi pekiştirecek, ölümleri azaltacak, özgürlükleri arttıracaktır” dedi.

Yeni anayasa özgürlükleri arttıracaktır
23 KASIM 2011 ÇARŞAMBA 23:24
0
1912
3
AA aa

AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, 28 Temmuz 2011 günü Bingöl'ün Karlıova İlçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu geçici köy korucusu Hacı Alan'ın hayatını kaybetmesi ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken tarafından 17.10.2011 tarihinde verilen Meclis Araştırması ile ilgili söz aldı.

Hacı Alan'ın ilçe merkezinde öldürülmesi olayının detaylarına dikkat çektiği konuşmasında ilçede cereyan eden gerginliklere de değinen Milletvekili Eşref Taş, taşkınlığa karışan korucular hakkında başlatılan soruşturmadan da bahsetti. 

Taş, Meclis'teki konuşmasında şunları kaydetti:

“28 Temmuz 2011 günü Bingöl ilimizin Karlıova İlçesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hacı ALAN isimli köy kurucumuz ve sonrasında yaşanan olaylar hakkında  Bingöl Milletvekili İdris BALUKEN tarafından 17.10.2011 tarihinde verilen Meclis Araştırması ile ilgili söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle yüce heyetinizi ve ekranları başında bizleri izleyen değerli vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

İlimiz Karlıova ilçesi Taşlıçay Köyü nüfusuna kayıtlı 1969 doğumlu, 3 çocuk babası Hacı ALAN, Taşlıçay köyünde geçici köy korucusu olarak görev yapmakta iken, 28.07.2011 tarihinde saat 15:45te ilçe merkezinde kimliği tespit edilemeyen Bölücü Terör Örgütü Mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

17 yıl bu görevi başarıyla sürdüren Hacı ALAN 28.07.2011 tarihinde alışveriş için gittiği Karlıova ilçe merkezinde, en işlek cadde savunmasız bir şekilde yürürken, terör örgütü tarafından vurulmuştur. Vurulmadan birkaç gün önce Karlıova ilçesi Hasanova köyünde düzenlenen operasyonda bir PKK'lı vurulmuş ve PKK'nın yayın organı tarafından bu teröristin bizzat Hacı ALAN tarafından vurulduğu söylenerek hedef gösterilmiştir.  

Karlıova İlçesinin merkezine elini kolunu sallaya sallaya ellerinde silahlarla gelip şehrin orta yerinde savunmasız ve silahsız olan bir kişiyi vuran kişilerin bu olayı gerçekleştirmek için yardım ve yataklık alması kaçınılmazdır. Olayı duyan ilçe halkı bu olayı hazmedememiş ve galeyana gelerek Saldırının hemen akabinde ivedi gelişen tepkisel olaylar sebebiyle (1) ev ve (1) işyeri kısmi olarak ateşe verilmek suretiyle hasara uğratılmış ve Belediye Başkanlığı binası da dahil olmak üzere 18 işyerinin camları kırılmak suretiyle istenmeyen olaylar meydana gelmiştir.

Olayları izleyen 1.5-2 saat içerisinde ilçeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilmiştir. Meydana gelen olayları önlemek maksadıyla İlçe Kaymakamlığının talebi ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne takviye olarak (1) Mekanize Jandarma Komando (D) Timi, (2) Jandarma Komando Timi İlçeye görevlendirilmiştir. Müteakiben Vali talimatıyla İl Jandarma Komutanlığından takviye amaçlı gönderilen (3) Jandarma Özel Harekat Timi bölgeye intikal ettirilmiştir. İlçe Merkezinde olabilecek olaylara karşı başlangıçta Bingöl İl Merkezinden Polis Çevik Kuvvet ve Polis Özel Harekat Timleri İlçe Merkezine takviye olarak gönderilmiş, çevre İllerden de muhtemel olaylara karşı takviye Çevik Kuvvet talebinde bulunulmuştur. Olayın öğrenilmesine müteakip Bingöl Valisi, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü helikopter ile İlçeye intikal etmiştir.

Olayın vuku bulmasından sonra Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca olaya el konularak adli tahkikat başlatılmış olup, hazırlık soruşturması devam etmektedir.

Olaya karıştığı iddia edilen Geçici Köy Korucuları ile ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmış ancak, olayın adli boyutunun da bulunması nedeniyle kişilerin peşinen suçlanmasını engellemek amacıyla adli tahkikat sonucu beklenmektedir.

Meydana gelen bu olay sonrası ev ve işyerleri zarar gören kişiler adli tahkikatın sonuçlamasına müteakip zarara sebebiyet veren karşı adli merciler nezninde tazminat davası açılabilecektir. 

Yıllarca bölgede iki arada kalan ve korkuyla hükmedilen bu halk, Ak Parti Döneminden önce elle tutulur bir yatırım ve hizmet görmemiştir. Ak Parti Hükümeti dönemiyle bu korkular bir nebze olsun dinmiş ve bölgede umut hakim olmuşken, yine bölgede heyecan verici bir takım yatırımlar başlamışken, 25 Temmuz'da ülkenin Güneyini Kuzeyine bağlayan otoyolun Diyarbakır-Bingöl ayağını yapan firmanın 3 iş makineleri yakılmış biride çalınmış ve çalışmaların durmasına neden olunmuştur, yine 10 Ağustos'ta BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Derinçay Köyü yakınlarında özel bir şirkete ait Hidroelektrik Santrali (HES) şantiyesi basılıp 3 iş makinesi yakılıp 3 vatandaşımız kaçırılmıştır, ardından 1 Ekim'de Bingöl merkezinde çalışmaları hızla devam eden havaalanı inşaatını basıp 18 işçiyi bağlayarak etkisiz hale getiren ve Ardından şirketin yönetim ofislerinin bulunduğu prefabrik baraka ve binek tipi bir aracı ateşe veren teröristler, işçilere ait cep telefonları ve bilgisayarını da gasp ederek havaalanı inşaatını da baltalamıştır. Yine 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl ilimizde meydana gelen canlı bomba eyleminde biri kadın 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiş ve 21 vatandaşımız da yaralanmıştır. Ayrıca son üç ay içerisinde birçok kaçırılma ve faciadan kıl payı dönülen mayın tuzakları yaşanmıştır. 

Bölgede yaşayan zaza ya da kürt olan masum halkı hedef alan bu eylemler ve saldırılar bir kez daha gösteriyor ki terör örgütünün amacı kürt halkının huzuru, özgürlüğü, refahı, güvenliği ya da mutluluğu değildir. Bilakis bölge halkının kanını, canını, huzurunu ve bugüne kadar sömürülmüş haklarını kullanarak kendi amaçlarına ulaşmaktır ama halkımız bu oyuna hiçbir zaman gelmemiştir gelmeyecektir. 

Halkımız, bu yüce meclisimizden yeni bir anayasa yapma beklentisi içindedir. İnanıyorum ki yeni anayasa, birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, kardeşliğimizi pekiştirecek, ölümleri azaltacak, özgürlükleri arttıracaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Çewlik (@Misafir_7232)
24 Kasım 2011 Perşembe 13:57
Bu demek oluyor ki artık kamer genç gibi birinin Bingölü savunmasına gerek kalmadı..
m.ali12 (@Misafir_7231)
24 Kasım 2011 Perşembe 11:31
meclis kürsüsünden bu kalleşlere prim vermediğiniz ve başımızı önümüze eğdirmediğiniz o kürsüden zaza deyimini kullandığınız bu cesur tavrınızdan dolayı tebrik ederim..
dara (@Misafir_7230)
24 Kasım 2011 Perşembe 10:37
Allahına kurban olayım senin
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın