KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Yedisu yibo sbs'de zirveye oturdu

Hafta sonu kurslarıyla sıkı bir eğitime tabi tutulan Yedisu YİBO öğrencileri, SBS'de puan ortalamasını 283,218'e çıkararak Bingöl genelinde birinci oldular.

Yedisu yibo sbs`de zirveye oturdu
15 AĞUSTOS 2013 PERŞEMBE 11:56
0
2251
0
AA aa

Ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Bingöl başarı sıralamasında Yedisu ilçesi zirveye oturdu.

İl ve ilçe bazında puan ortalaması ile yapılan sıralamada Yedisu ilçesi 283,218 puanla birinci olurken, ikinci sırada 281,485 puanla Bingöl merkez, üçüncü sırada 270,923 puanla Genç, dördüncü sırada 270,862 puanla Kiğı, beşinci sırada 269,429 puanla Solhan, altıncı sırada 266,205 puanla Yayladere, yedinci sırada 259,243 puanla Karlıova, 259,200 puanla Adaklı ilçesi yer aldı.

Yedisu ilçesinin SBS'de yakaladığı başarının sebebi “Kaymakamlığın sınavı önemsemesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çabası ve öğretmenlerin fedakârlığı” olarak özetlenirken, ortaya konulan gayretlerin öğrencilerin yüksek performansıyla harmanlanmasıyla hedefe ulaşıldığı vurgulandı.

Hafta sonu kurslarına eksiksiz katılım sağlandığı, uzak köylerdeki öğrencilerin kurslara katılımı için Yedisu İlçe Kaymakamı Hasan Çiçek'in talimatıyla tüm yol masraflarının karşılandığı ve öğretmenlerin her türlü kaynak temininde desteklendiği vurgulanırken, Kaymakam Çiçek'in özel ilgisinin başarıyı tetiklediğinin altı çizildi.

Yedisu YİBO 8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı SBS'de 2012 puan ortalamasının 250 olduğu, bu yıl bu oranın 283,218'e yükseldiği, gelecek yıl hedefinin ise 300 ve üzeri puan olduğu kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın