KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Yaz kur'an kurslarına yoğun ilgi

Bingöl’de 24 Haziran’da başlayan yaz kuran kurslarına yoğun ilgi görüyor. İldeki tüm kuran kursları ve camilerde açılan yaz Kur’an kurslarında şimdiye kadar 10 bin öğrencinin kaydı yapılırken, kurslarda 259 öğretici ders veriyor.

Yaz kur`an kurslarına yoğun ilgi
28 HAZİRAN 2013 CUMA 06:52
0
1793
0
AA aa

Okulların tatile girmesiyle birlikte camiler çocuklarla doldu. İl müftülüğü tarafından merkez ve bazı köy camileri ile kuran kurslarında açılan yaz Kur'an kurslarına binlerce çocuk kaydedildi.

İl Müftülüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, 24 Haziran'da başlayan ve kayıtları bugün sona erecek olan yaz kuran kurslarına şimdiye kadar 10 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Henüz sisteme girmeyen öğrencilerle birlikte sayının 15 bini aşması bekleniyor. Yaz kuran kursları 23 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Yaz kuran kurslarında, il müftülüğüne bağlı olarak görev yapan 208 kuran kursu öğreticisi ve din görevlisi dışında, 51 bayan kuran kursu öğreticisi de öğrencilere ders vermek üzere görevlendirildi. Haftanın 5 günü açık olan kurslarda günde 3 saat ders veriliyor.

7 BİN KUR'AN-I KERİM, 15 BİN KİTAP DAĞITILACAK

Kuran kurslarında okutulan ders kitapları, Kur'an-ı Kerim ve elifbalar, öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bingöl'e gönderilen 15 bin elifba, 15 bin ders kitabı ve 7 bin Kur'an-ı Kerim öğrencilere dağıtılıyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın