KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'

İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.

Baraç:
01 EYLÜL 2026 SALI 02:27
9
1444
4
AA aa

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kentte son dönemde gerçekleştirilen okul açılışları ve kamu yatırımları üzerinden iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Kamu yatırımlarının siyasi başarı olarak sunulmasını eleştiren Baraç, Bingöl'ün temel gündeminin açılış törenlerinden ziyade işsizlik, üretimsizlik, göç ve gençlerin gelecek kaygısı olduğunu ifade etti.

“Devletin görevini siyasi lütuf gibi sunmayın”

Okul yatırımlarının önemli olduğunu ancak bunların devletin vatandaşlarına sunmakla yükümlü olduğu temel hizmetler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Baraç, yatırımların siyasi lütuf gibi sunulmaması gerektiğini söyledi.

Baraç, “Okul yapılması elbette değerlidir. Ancak eğitim yatırımı devletin vatandaşına sunmak zorunda olduğu temel hizmetlerden biridir. Bunları her açılışta siyasi bir lütuf gibi anlatmak yerine, yıllardır çözüm bekleyen meselelerimizi konuşalım” dedi.

İktidar milletvekillerine de seslenen Baraç, Bingöl'e özgün ve kalıcı yatırımlar kazandırılıp kazandırılmadığını sorguladı.

Baraç, “Türkiye'nin farklı şehirlerinde yapılan duble yolları, okulları ve diğer kamu yatırımlarını kişisel başarı gibi anlatmak kolay. Bizim sorduğumuz soru başka: Siz milletvekili olarak Bingöl'e hangi özgün, kalıcı ve dönüştürücü yatırımı kazandırdınız?” ifadelerini kullandı.

“25 yıldır yapamadığınızı bir yılda mı yapacaksınız?”

Seçim dönemleri yaklaştıkça proje ve yatırım vaatlerinin yeniden gündeme taşındığını savunan Baraç, iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.

“25 yıldır yapamadığınızı bir yılda yapacağınıza gerçekten siz inanıyor musunuz?” diye soran Baraç, seçim dönemlerinde verilen vaatlerin Bingöl halkında karşılık bulmadığını öne sürdü.

Baraç, “Seçimler yaklaşıyor diye insanların umutları üzerinden siyaset yapmayın. Bingöl halkını seçimden seçime hatırlanan vaatlerle kandırmaya çalışmayın. Bingöl artık söz değil, sonuç görmek istiyor” diye konuştu.

Yıllardır gündeme getirilen ancak hayata geçirilemeyen projelerin yeniden vaat olarak sunulmasının kamuoyunda güven sorunu oluşturduğunu belirten Baraç, “Bugün vaat ettiklerinizi neden yıllardır yapmadığınızı da açıklayın” dedi.

4 bin kişilik cezaevi tartışması

Baraç'ın açıklamasında öne çıkan başlıklardan biri de geçtiğimiz günlerde basın toplantısında AK PArti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'nın 4 bin kişilik cezaevi projesine ilişkin açıklamaları oldu.

Cezaevinin Bingöl ekonomisine katkı sağlayacağı yönündeki değerlendirmelerin sorgulanması gerektiğini savunan Baraç, projenin kapsamı, gerekçesi ve ekonomik etkilerinin kamuoyuna açık şekilde anlatılmasını istedi.

Baraç, “Bingöl'ün geleceğini gençlere fabrika, teknoloji, üretim ve istihdam sağlayarak mı kuracağız, yoksa 4 bin kişilik bir cezaevi üzerinden mi? Mahkûm ailelerinin şehre geleceği ve bunun ekonomiye katkı sağlayacağı söyleniyorsa şu soruyu da sormak gerekiyor: Siz Bingöl'e insanları tatile mi getireceksiniz, yoksa cezaevindeki yakınlarını ziyaret etmeye mi? Bir şehrin kalkınma modeli böyle mi kurulmalıdır?” ifadelerini kullandı.

“Kimin yakını işe girecek?”

Cezaevinin istihdam oluşturacağı yönündeki değerlendirmelerin de somutlaştırılması gerektiğini belirten Baraç, olası personel alımlarının hangi yöntemle gerçekleştirileceğinin şimdiden açıklanmasını istedi.

Baraç, “Eğer böyle bir tesis yapılacaksa burada çalışacak personel hangi usulle alınacak? Liyakat ve eşitlik esas alınacak mı? Yoksa vatandaşın zihninde yine ‘yakını olan işe giriyor' kuşkusu mu oluşacak?” diye sordu.

Kimseyi peşinen suçlamadıklarını belirten Baraç, tartışmaların önüne geçilmesi için sürecin açık ve şeffaf yürütülmesi gerektiğini söyledi.

“Gençlerin gelecek kurduğu bir Bingöl istiyoruz”

Bingöl'de yatırım anlayışının değiştirilmesi gerektiğini savunan Baraç, kentin gençler açısından daha cazip hale getirilmesi çağrısında bulundu.

Gençlere iş sağlayacak fabrikalar ve üretim alanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Baraç, nitelikli istihdamın artırılması, sosyal ve kültürel hayatın geliştirilmesi ve üniversitenin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Baraç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bingöl'ü gençlerin mecburen terk ettiği değil, yaşamak ve üretmek istediği bir şehir hâline getirin. Bizim derdimiz açılış kurdelesi değil; Bingöl'ün yarınıdır.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119949)
02 Eylül 2026 Çarşamba 17:51
Sayın berdibek diyorki, havaalani işi uzayacak pistin uzatilmasi gündemde diyor fakak pistin sonu dere uçak deredenmi döneck. 4000 kapasiteli cezaevi yapılacak ve bunları ziyarete gelen kisiler esnafı rahatlatacakmiş. Hastaneye gelenlere müşteri gözüyle bakan sayın iktidar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119937)
01 Eylül 2026 Salı 11:41
Kurumlar sıkıntı işe gelip gitme ile ilgili iddaalar var denetim yok buna acil çözüm şart
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119931)
01 Eylül 2026 Salı 08:25
Hangi parti olursa olsun eğer bir yerde doğru konuşuluyorsa hak vermek gerekiyor. Yani milletvekilinin kalkıpta üzüntünün, hüznün olduğu bir mekanı şehre gelir kapısı olarak görmek cahilliğin alametidir. İnsanlar oraya keyfinden gelmiyor ve onu gelir kapısı olarak dillendirmek bir milletvekiline yakışmıyor. Madem şehre ekonomi katkı sağlamak istiyorsunuz ihracata yönelik üretim tesisileri kurun, halkımıza iş olanaklarını artırın, yapmanız gereken budur. Yıllardır milletvekilliği yapıyorsunuz adamcılık yapmaktan konuşmaktan başka ne faydanız var bu �
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119928)
01 Eylül 2026 Salı 07:55
Sanki 4000 kişi ile alıyorlarmış gibi bir söylemleri var çevre illere bakıpta utanın
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın