KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Yapay Zekâ Destekli Mobil Hız Tespit Sistemi aktif

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Başkanlığının koordinesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen yapay zekâ destekli hız ihlal tespit sistemleri kullanılmaya başlanırken, yeni sistemde yollarda aşırı hız denetimi daha aktif bir şekilde yapılacak.

Yapay Zekâ Destekli Mobil Hız Tespit Sistemi aktif
02 TEMMUZ 2024 SALI 16:22
9
1404
3
AA aa

Emniyet Genel Müdürlüğü, yollarda güvenli sürüş için yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda, en çok kazaya neden olan aşırı hız sorununun çözümü için yeni bir uygulama başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Başkanlığının koordinesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen yapay zekâ destekli hız ihlal tespit sistemleri kullanılmaya başlandı.

Radarsan ve EGM ortak çalışması

Savunma Sanayii Başkanlığı projesi kapsamında Radarsan Radar Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen yerli ve milli hız tespit cihazı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hız ihlal yazılımı ile entegre edilerek “Mobil Hız Tespit Sistemi” geliştirildi.

Hız ihlali cezasız kalmayacak

Yapay zekâ destekli yeni nesil mobil hız tespit cihazı ile trafik denetimlerinin daha etkin olarak yapılması ve dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanırken, ihlallerin bundan sonra cezasız kalmaması öngörülüyor.

Operatöre ihtiyaç duymuyor

Yeni nesil mobil hız tespit cihazı, herhangi bir operatöre ihtiyaç duyulmadan, tüm hava şartlarında, gündüz ve gece tüm araçların plaka, araç cinsi ve hız verilerini okuyabiliyor.

Yapay zekâ tarafından tespit edilen her bir araca ait hız, fotoğraf ve geçiş zamanını Emniyet Genel Müdürlüğü PolNet ağına gönderen yeni nesil mobil hız tespit cihazı, ihlal yapan araçlara ait verileri anlık olarak trafik ekiplerine bildiriyor.

Bayramda 6 bin 551 hız ihlali tespit edildi

14 Haziran 2024 tarihinden itibaren 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Niğde olmak üzere 5 pilot ilde kullanılmaya başlanan yeni nesil mobil hız tespit cihazı aracılığıyla bugüne kadar yapılan denetimlerde 6 bin 551 hız ihlali tespit edildi.

Kaynak: Ensonhaber

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110198)
03 Temmuz 2024 Çarşamba 05:34
ŞEHİR merkezinde çift egzozlu ve garip sürücülerin hakkında gelinmeli, ama trafik kurallarına uyan nice şoförlere ceza hergün geliyor .60, veye70 le ceza geliyor, yaya uzak olmasına rağmen 3.165 TL ceza geliyor. Bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Hatalı sollama, maks atma. sinyal verilmeden dönme, 80 km hız bunlar afedilmemeli . Ama Köprüden 70 km hızla giden Pejo, Courier, Fiorinoya da ceza kesilmemeli.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110197)
03 Temmuz 2024 Çarşamba 05:26
Yazık ya Bingöl de ceza yemeyen kimse kalmamış. 60 km hızla ceza mı kesilir. Yaya 10 m uzak olduğu halde ceza kesiliyor.Bu ceza isi abartıldı. Bunun bir düzene konulması lazım. Hergün E devlette bugün ceza mı yedim diye kontrol ediliyor. Düzağaç köprüsü Fiat Fiorino hız sınırı 50 yapılmış bu hic olmaz. en az 70 olmalı. Trafik akışkan olduğu halde .biri 50 diğeri yani taksi 70 km hızla gidiyor. bu doğru değil o yüzden kaza çok oluyor. biri 80 diğeri 70km hız olmalı. Malatya ya merkez 80 ile 70 ve olağanüstü trafik akısı var ,ve kaza az. Sayın Valim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110192)
02 Temmuz 2024 Salı 22:35
Vatandaş lehine tek iyi bir şey yok, kazaların en büyük sebebi neymiş hele bi acın istatistiklere bakın! Siz cebinizi düşünün
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın