KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Yanlış yola düşmekten çekiç atarak kurtuldu

Konya'da çevresi suça meyilli olduğu için bulunduğu ortamdan ''çekiç atma'' sporuyla uzaklaştırılan Cemalettin B'nin uluslararası alanda iki, Türkiye'deki şampiyonalarda ise 4 derecesi bulunuyor.

Yanlış yola düşmekten çekiç atarak kurtuldu
15 MART 2010 PAZARTESİ 12:18
0
1620
0
AA aa

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce suça meyilli çocukların sporla topluma kazandırılabilmesi için başlattığı çalışma kapsamında, Cemalettin B. (20) ile 11 yaşındayken ilgilenmeye başladı.

Hamallık yaparak geçimini sağlayan babanın 10 çocuğundan biri olan Cemalettin B'yi bulunduğu ortamdan uzaklaştırmak, ilk başlarda çok kolay olmadı.

Belediye Spor Kulübü yetkilileri, sürekli kavgacı bir yapısı bulunan genç sporcuyu, ailesinin de desteğiyle evinde, okulunda takibe aldı. Diğer çocuklarla olduğu gibi onunla da birebir ilgilenildi.

Bu arada Cemalettin B'nin çevresindeki kişiler çeşitli suçlardan cezaevine girmeye devam etti.

İlerleyen zamanlarda atletizmin bir dalı olan çekiç atma sporunda milli olan ve birçok başarıya imza atan Cemalettin B'nin uluslararası alanda 2008'de Karadeniz Oyunları'nda yıldızlar kategorisinde ikinciliği, Güneydoğu Avrupa Oyunları'nda üçüncülüğü, Türkiye'de de 4 farklı şampiyonada birinciliği bulunuyor.

Mersin'de 6 Martta düzenlenen 23 yaş altı Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'nda ikinci olan genç sporcu, yurt içindeki şampiyonalarda da çok sayıda derece elde etmeyi başardı.

Bir dönem Fenerbahçe Spor Kulübü'nde de aynı spor dalında mücadele eden, halen Selçuk Üniversitesi BESYO Antrenörlük Eğitimi ikinci sınıf öğrencisi olan genç sporcunun hedefi, kendi gibi suça meyilli çocukları sporla topluma kazandırabilmek.

SPORLA HAYATI DEĞİŞTİ

Cemalettin B. (20), AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayattayken hamallık yaparak geçimini sağlayan babasının kendisiyle birlikte 9 kardeşini, bulundukları çevredeki suç ortamından hep uzak tutmaya çalıştığını bildirdi.

Ailesi ve Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün destekleriyle 11 yaşındayken başladığı sporun adeta hayatına yön verdiğini belirten Cemalettin B, ''İlk başlarda kavgacı bir yapım vardı. Hatta arkadaşlarım bulunduğum ortamdan dolayı benden korkarlardı. Ancak zamanla insanlardaki bu düşünceyi yıktım. Ardından da azmimle başarılarım birbiri ardına geldi'' dedi.

Hayatındaki bu değişikliğin çevresinde de hissedildiğini ifade eden Cemalettin B, şunları kaydetti:

''Çok küçük yaşlarda olduğum için iyiyi kötüyü ayırt edemiyordum. Çevremdekilerin suça meyilli insanlar olması nedeniyle ben de suç işlemeye yatkındım. Ancak bana destek verenler sayesinde iyiyi, kötüyü öğrendim. Beni kavgaya çağıranlar, çağırmaz oldu. Şimdi milli bir sporcuyum. Böyle bir ortamda spor sayesinde ailem ve hocalarımın da desteğiyle yanlışa hiç düşmedim. Hedeflerim büyük. Ben de suça meyilli olan, iyiyi kötüyü ayırt edemeyen çocukları sporla topluma kazandırmak için elimden geleni yapmak istiyorum. Amacım doğrultusunda da çok çalışıyorum.''

ÇOCUKLAR SPORLA HAYATA KAZANDIRILMAYA DEVAM EDİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevdet İşbitirici ise bir çocuğu daha hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Başta Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere herkesin çocuklara önem verdiğini dile getiren İşbitirici, ''Çocuklar, bizim geleceğimizin teminatıdır. Kulübümüzün çeşitli branşlarında bu tür çocuklarımız bulunuyor. Cemalettin, çevresi yüzünden suça itilmeye çalışıldığı dönemlerde bizimle tanıştı. Şimdi milli formayla ülkemizi temsil ediyor'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın