KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!

Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!

Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
21 AĞUSTOS 2026 CUMA 03:07
0
934
3
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde tavan çöktü. Aile hekiminin görev yaptığı muayene odasında meydana gelen olayda, tavandan kopan parçalar çalışma alanına düştü.

Olay, önceki gün öğlen saatlerinde meydana geldi. Tavanın bir bölümünün çökmesiyle kopan parçalar masa, sandalye ve zemine yayıldı. Olay sırasında herhangi bir kişinin yaralanmaması teselli oldu.

40 gün önce de aynı yerde çökmüştü

Ancak Çaytepe'de yaşanan bu olay, binadaki ilk tavan çökmesi değil.

Edinilen bilgilere göre 9 Temmuz 2026 tarihinde aynı bölgede tavan daha önce de çökmüştü. Olayın ardından sağlık merkezine gelen ekiplerin inceleme yaptığı ve tadilat çalışması gerçekleştirildiği öğrenildi.

Aradan yaklaşık 40 gün geçti. Ve aynı çalışma alanında tavan bir kez daha çöktü.

Bu durum, yaklaşık bir yıldır devam ettiği belirtilen su sızıntısı, nem ve küf sorunlarıyla birlikte değerlendirildiğinde binadaki problemin geçici müdahalelerle çözülemediğini ortaya koydu.

Tavan yapılıyor, sonra yeniden çöküyor

Sağlık hizmeti verilen bir binada aynı noktada kısa aralıklarla iki kez tavan çökmesi, yapılan çalışmaların ne kadar kalıcı olduğu sorusunu da gündeme getirdi

Özellikle ikinci çökme olayının doktorun hastaları muayene ettiği sırada gerçekleşmesi, mevcut binanın güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.

Çökme sırasında odada bulunan doktor veya hastaların zarar görmemiş olması büyük bir şans olarak değerlendirilirken, aynı olayın daha farklı sonuçlara yol açabileceği de ortada.

Yeni ASM, mevcut bina birilerinin başına yıkılınca mı yapılacak?

Çaytepe Aile Sağlığı Merkezi binasında yaklaşık bir yıldır su sızıntısı, nem ve küf sorunları yaşanıyor. Sorunların giderilmesi amacıyla daha önce çeşitli tadilat çalışmaları yapıldı.

Geçtiğimiz yıl mevcut bina için yıkım kararı alınarak köye yeni bir Aile Sağlığı Merkezi yapılması planlandı. Ancak aradan geçen süreye rağmen mevcut bina kullanılmaya devam ederken, yeni sağlık merkezinin yapımına henüz başlanmadı.

Yeni merkezin yapılması beklenirken mevcut binadaki sorunlar ise geçici müdahalelerle giderilmeye çalışıldı. Ancak 9 Temmuz'da çöken tavanın yaklaşık 40 gün sonra yeniden çökmesi, yapılan müdahalelerin sorunu çözmeye yetmediğini gösterdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119823)
22 Ağustos 2026 Cumartesi 09:36
Asıl haber çok sayıda olduğu iddaa edilen bankamatik memurları için yapılmalıdır çok sayıda kişinin işe gitmediği bir kısmının ise hiç bir işinin olmadığı bir iki saat ortalarda dolanıp mesai bitirdiği söyleniyor. Denetim şart. Bir sorma haberi yapılsa her şeyin tel tel döküleceği iddaa ediliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119815)
21 Ağustos 2026 Cuma 11:19
Tavan da bir şey mi Bingöl'de sağlık çökmüş millet perişan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119811)
21 Ağustos 2026 Cuma 08:51
Yalandan kim ölmüş. Doktor tahminimce il merkezinde yer bulamadı kendini geçici olarak biryerlere atmak istiyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın