KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Yanlış tedavi öldürdü iddiası

Bingöl M Tipi Cezaevinde, mide kanseri ve kalın bağırsak sorunlarından dolayı vefat eden mahkûm Orhan Dursun’un ağabeyi konuştu. Ağabey Dursun, kardeşinin 20 kez hastaneye götürülmesine rağmen teşhis konulmadığını, ağrı kesici iğnelerle geçiştirildiğini iddia etti. Dursun, kardeşinin yanlış tedavilerle öldürüldüğünü kaydetti.

Yanlış tedavi öldürdü iddiası
23 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 20:15
0
2920
0
AA aa

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde geçirdiği ağır hastalıklardan dolayı hayatını kaybeden Orhan Dursun'un ağabeyi Ramazan Dursun konuştu. Kardeşinin mide kanseri olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde tedavi edilmediğini ileri süren Dursun, cezaevi yönetimine sitem etti. ‘Hücre cezalarıyla kardeşimi öldürdüler' diyen Dursun, cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kardeşi Orhan Dursun'un cezaevi disiplini yönetimi tarafından defalarca hücre cezasına çarptırıldığını ifade eden ağabey Dursun: “Kardeşim cezaevinde iken geçirdiği rahatsızlığa rağmen disiplin kurulu tarafından defalarca hücre cezasına çarptırıldı. Kardeşim, disiplin kurulunun hücre cezalarına itiraz etti fakat infaz hâkimliği, cezaları teker teker onadı” dedi.

“KESİCİ ALET İÇERİYE NASIL GİRDİ!”

Orhan'ın kesici alet bulundurma suçundan Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 2 yıl hapis cezası ile 5 gün hücre cezasına çarptırıldığını, görevli bir gardiyan ile hastanede tartıştığı gerekçesiyle disiplin kurulu tarafından yine 7 gün hücre cezasına çarptırıldığını ifade eden Ağabey Dursun: “Kardeşim cezaevinde iken rahatsızlandı. Durumu kötüleşince görevli gardiyan kontrolünde Bingöl Devlet Hastanesine götürüldü. Bu esnada gardiyan ile tartıştığı ve tehdit ettiği ileri sürülerek, disiplin kurulu tarafından hücre cezasına çarptırıldı. Kardeşim buna karşılık İnfaz hâkimliğine itiraz etmiş, fakat cezası onanmıştır. İnfaz hâkimliği tarafından onanan cezanın ardından tutanağın bir örneği bize ulaştı. Kardeşim verdiği ifade de hasta olduğunu, kimsenin ona inanmadığını söylemiş. Orhan'ı tedavi eden doktor da ifadesinde aynı beyanı kullanmıştır, fakat buna rağmen hücre cezası verildi. Öte yandan kesici alet suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası ve yine hücre cezası verildi. Oysa kardeşim ifadesinde aletin kendisine ait olmadığını, oda değişikliği yapıldığı esnada kardeşim ile aynı odada bulunan bir mahkûm tarafından bir diğer odada bulunan mahkûma iletilmesi için kardeşimin eşyaları içerisine bırakılmış. Aslında buradaki temel konu kesici aletin kime ait olduğu değil, cezaevine nasıl girdiğidir. Eli kolu bağlı mahkûmlar içeriye nasıl kesici alet sokabilir ki? Bunun da araştırılması gerekir” diye konuştu.

“OTOPSİ RAPORU ÇIKINCA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Kardeşi Orhan'ın tedavi edildiği Elazığ'da yaşamını yitirdiğini ifade eden Dursun, yapılan otopsi sonucunu beklediğini ifade ederek, cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Dursun: “Kardeşimin mide kanseri ve kalın bağırsak sorunları gibi ağır hastalıkları bulunuyordu. Bunu defalarca dile getirmesine rağmen hastanede sağlıklı bir şekilde tedavi edilmemiştir. Kardeşim mide kanaması geçirdiğinde bize ‘gıda zehirlenmesi geçirdi' dediler. Hastanede mide kanaması geçirdiğini öğrendik. Kardeşim hastanede tedavi altına alınmadan önce 5 gün cezaevi revirinde tutuldu. Mide kanamasının ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 2 ay içerisinde rahatsızlığı nedeniyle cezaevinden Bingöl Devlet Hastanesi'ne 20 kez gitti. Burada sadece ağrı kesici iğne yaparak geri gönderildi. Bu da ağrılarının artmasına neden olmuştur. Bingöl'de yanlış bir tedavi uygulanmıştır. 3 gün Bingöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda ameliyat edildi. Sonraki gün Bingöl'den Elazığ'a sevki yapıldı. İhmal ve gecikmeli tedaviler yüzünden kardeşim sevk edildiği Elazığ'da hayatını kaybetti. Şimdi otopsi raporunu bekliyorum, rapor çıksın tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde konuştu.

Dursun, geçtiğimiz yıl tünel kazarak cezaevinden firar eden 18 mahkûmun ardından cezaevinde işkencelerin arttığını ifade ederek, kardeşinin de kötü muameleler ve ihmaller yüzünden yaşamını yitirdiğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın