KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Veliler, sürekli değişimden şikayetçi

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu 4/G sınıfında üç yılda beşinci öğretmenin değişmesi öğrenci velilerinin tepkisiyle karşılandı.

Veliler, sürekli değişimden şikayetçi
17 EYLÜL 2019 SALI 19:10
4
3376
2
AA aa

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu 4/G öğrenci velileri üç yıl içinde beş öğretmenin değişmesinden şikâyetçi. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasında öğretmen değişikliğine tepki gösteren velilerin çoğu öğrencisini okula göndermezken, bir grup veli okul idaresiyle görüşerek tepkilerini dile getirdi.

‘‘bütün öğretmenlere saygımız var. Hepimiz öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra ettiğine inanıyoruz. Tepkimizi dile getirirken öğretmenlerimize karşı hiçbir ithamda bulunmuyoruz. Bu okulda verilen eğitim kalitesine inanan birçok veli öğrencisini bu okula yolladı. Çocuklarımız eve geldiklerinde bugün öğretmen değişti dediklerinde yeni öğretmenlerin adını unutuyoruz. Yeni başlayan öğretmenlerimiz sıfırdan başlamak zorunda kaldıkları için tam uyum sürecini atlattıkları zaman ya rapor alıp gitti ya da başka bir okula geçiş yaptı. Eski öğretmenlerden ikisi sağlık problemlerini gerekçe göstererek sınıftan ayrılıp başka yere geçti. Ücretli öğretmen olarak gelen öğretmeninde ataması gerçekleşince o da başka bir okula ayrıldı.'' Şeklinde konuştu.

VELİLER OKUL İDARECİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Okul idarecisi ile yapılan görüşmede 4/G sınıfına kasti yapılan bir şey olmadığını en üst mecralarla bile görüşme yapılsa verilecek cevabın ‘‘şu an sınıfta öğretmen olup olmadığı sorulacak'' denildi.

Tepkili velileri ikna etmeye çalışan okul idarecisi, ‘‘Sağlık gerekçelerini göstererek veya ataması gerçekleşen öğretmenleri zorla tutma gibi bir imkânımız yok. Olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde mevcut öğretmenimiz sene sonuna kadar burada kalacak.'' İfadelerini kullandı.

30 kişilik sınıfa 10 öğrenci gelirken, öğrenci velileri yetkililer tarafından sorunların çözülmesini istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50089)
18 Eylül 2019 Çarşamba 14:05
öğretmenin ataması tabiki kanuna uygunda. Atama tercihi hakkını bingöl olarak yazıp işe başladıktan sonra neden apar topar tayin isteyip kaçıyor. Bingölde öğretmen açığı varsa bu memlekette 5 yıl boyunca ikamet edip mezun olan öğretmenleri öncelik olarak atayacaksın. Her memleket için böyle bir uygulama yapılsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50046)
17 Eylül 2019 Salı 21:54
Öğretmenin ataması,izni,kanuna uygun şekilde yapılır bunlar olağan şeyler
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın