KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Üst sınırdan cezalandırmalılar

E. A.’ya 8 uzman çavuş tarafından cinsel taciz ve tecavüz uygulanmasının ortaya çıkmasıyla büyük bir toplumsal infial hali yaşandığını belirten Baluken: “Cinsel taciz ve tecavüzü uygulayanların bir an önce üst sınırdan cezalandırması gerekmektedir' dedi.

Üst sınırdan cezalandırmalılar
31 TEMMUZ 2013 ÇARŞAMBA 06:43
0
1397
1
AA aa

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, 16 yaşındaki kız çocuğunun 8 uzman çavuşun cinsel istismarına uğradığı iddiaları olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Baluken, E. A. 'ya 8 uzman çavuş tarafından cinsel taciz ve tecavüz uygulanmasının ortaya çıkmasıyla büyük bir toplumsal infial hali yaşandığını kaydetti.

Söz konusu insanlık dışı uygulamayı yapanların, güçlü deliller ve bilirkişi raporları mevcut olmasına rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasıyla uzman çavuşluk görevlerine devam etmelerinin, var olan infial durumunun toplumsal bir patlamaya dönüştüğünü vurgulayan Baluken: “Otuz yılı aşkın süredir bölgede yaşanan çatışmalı sürecin bir parçası olduğu bilinen bu insanlık dışı uygulamaya karşı geniş kapsamlı demokratik tepkiler ve yoğun kitlesel eylemlilikler gerçekleşmiştir. -Başta Bingöl halkı olmak üzere tüm Kürt halkı ve Türkiye halkları bu insanlık dışı uygulamaya ve yargı kararına karşı, kadınların öncülüğünde sokaklara çıkmış ve demokratik tepkilerini ortaya koymuşturlar. Bu eylemlerin yanı sıra özellikle sosyal medya etkinlikleri ile 14 yaşındaki bir kız çocuğuna sekiz uzman çavuş tarafından iki yıl süreyle cinsel taciz ve tecavüz uygulanması dünya gündemine girmiştir. Deyim yerindeyse dünyanın her bölgesinden Bingöl ilimizde yaşanan insanlık dışı olaya tepkiler gösterilmiş, cinsel taciz ve tecavüze maruz kalan 14 yaşındaki E.A. sahiplenilmiştir. Bingöllü kadınların öncülük ettiği bu demokratik eylemselliğe diğer kentlerde yaşayan Kürt kadınları ve tüm Türkiye'deki kadın hareketleri de destek vererek demokratik mücadele ve dayanışma örneğini ortaya koymuşturlar. Yargının sümenaltı etmek istediği insanlık dışı uygulama bu mücadeleler sonrasında görünür kılınmıştır. Cinsel taciz ve tecavüzün üstünü örtmeye yönelik tüm anlayışlar da toplumsal vicdanda mahkûm edilmiştir. Toplumdan doğru yükselen bu çığlığa karşı ne yargı ne de diğer kamu kuruluşları kulak tıkayamamıştır. Bunun neticesinde bu insanlık dışı olaya bulaşan bir uzman çavuş tutuklanmış sonrasında ise sekiz uzman çavuşun iş akitleri feshedilmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki, uzman çavuşların iş akitlerinin feshi olumlu bir gelişmedir fakat adaletin tesisi için yetersizdir. Halkımızın demokratik tepkilerinin temelinde, bu uzman çavuşların görevden alınması, hızlı ve adil bir yargılama sonucu cezalandırılmaları ve otuz yıllık çatışmalı süreçten kaynaklı bu tarz olayların çözümlerinin bulunmasıdır” dedi.

Baluken: “Söz konusu insanlık dışı olayda adaletin tesis edilebilmesi için; yargı kurumunun soruşturmayı hızlandırması, dosyada bulunan gizlilik kararını kaldırması ile cinsel taciz ve tecavüzü uygulayanların bir an önce üst sınırdan cezalandırması gerekmektedir. Adaletin tesis edilmesi adına atılacak adımların tüm aşamalarında demokratik eylemlilikler sergilemeye devam edeceğimizi ve adaletin tesisine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Kuşkusuz ki, uzman çavuşların iş akitlerinin feshedilmesini bu insanlık dışı olaya karşı demokratik mücadele yürüten kadınların, Bingöl halkının ve tüm Türkiye halklarının bir kazanımı olduğu bir gerçeklik olarak önümüzde durmaktadır. Bundan sonra da Bingöllü kadınlar başta olmak üzere kadınların öncülüğünde tüm Türkiye'ye yayılan demokratik eylemlerin destekçisi olacağımızı, toplumsal vicdanı rahatlatacak bir yargı kararı çıkana kadar da duyarlı halkımız ve Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber mücadeleye devam edeceğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bawefaxro (@Misafir_14769)
01 Ağustos 2013 Perşembe 02:41
Şecaat arz ederken sirkatin söyler! kızlarınızı BDP başkanlarının(Siirt) da ulaşamayacağı yerlerde saklayınız! En ağır cezaları hakkediyorlar amen, bunu dillendirecek son parti değilsiniz ancak ilk parti olmadığınız kesin!..
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın