KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Ürünler pazarlanamıyor

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan kurslarda üretilen eserlerin pazarlanabilmesi için yer tahsisine ihtiyaç olduğunu belirten Özsoy, usta öğreticilerin çalışma koşullarının da iyileştirilmesi gerektiği vurguladı.

Ürünler pazarlanamıyor
31 MART 2016 PERŞEMBE 06:24
0
1877
0
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Hİşyar Özsoy, Halk Eğitim Merkezlerine ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Sorularının Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, “MEB tarafından açıklanan istatistiki verilere göre Halk Eğitim Merkezleri'nde toplam 59 ana branşta yıllık toplam açılan kurs sayısı 219,644, süreklilik arz eden kurs sayısı ise 37,600 civarındadır. Türkiye genelindeki 969 Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslarda eğitim veren usta öğreticilerin yüzde 80 civarında bir bölümü saat başı ücret karşılığında çalışmaktadır. Bu sayı yaklaşık 40,000 civarındadır” dedi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yılda yaklaşık Bin 200 kurs açıldığını ifade eden Özsoy, şunları kaydetti: “Bu kurslarda eğitim veren usta öğretici sayısı süreklilik arz eden kurslarda 220 olmak üzere yaklaşık 400 civarındadır. Bu kurslarda üretilen ürünlerin (dikiş nakış, takı tasarım vs.) sergilenip pazarlanabilmesi için yer tahsisine ihtiyaç vardır. Usta öğreticilerin çalışma koşullarında iyileştirme yapılması ve kadro hakkı tanınması için gerekli çalışmalar yapılmalı ve sosyal hakları garanti altına alınmalıdır.”

Özsoy, şu soruların cevaplandırılmasını talep etti

1)-Halk Eğitim Merkezleri ile çalışan usta öğreticilerin illere göre dağılımı nedir?

2)-Bakanlığınız kadrosuz ve düşük ücretle çalıştırılan usta öğreticilerin koşullarını iyileştirmeye ve kadro hakkı tanınmasına yönelik bir çalışma yapmakta mıdır?      

3)-Usta öğreticilerin sosyal güvenlik haklarını tesis etmek için bir çalışmanız var mıdır?

4)-Süreklilik arz eden kurslarda üretilen ürünlerin sergilenip pazarlanabilmesi için Bingöl ve diğer kentlerimizde belli yerler tahsis etmeyi düşünüyor musunuz?

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın