KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Üniversite Seralarında Satış Başladı

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ait seralarda üretilen sebze fidelerinin satışına başlandı.

Üniversite Seralarında Satış Başladı
01 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 21:19
5
2622
5
AA aa

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ait seralarda üretilen sebze fidelerinin satışına başlandı.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Nusret Özbay, yaptığı açıklamada, Çapakçur Vadisinde, Aşağı Çarşı olarak bilinen bölgede yer alan üniversite seralarında, domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun ve karpuz gibi birçok sebzenin fide üretimini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Özbay; “Mart'ın sonunda üretimine başladığımız sebze fidelerimiz şu anda dikimi hazır durumdalar. Hemen hemen her çeşit fide üretimini gerçekleştirdik. Fidelerimizin bir kısmı şu anda dikime hazır olup, bir kısmı da önümüzdeki haftalarda dikime hazır hale gelecekler.  Üniversite personelimiz ve vatandaşlarımız, domatesten bibere, kavundan karpuza kadar her çeşit fideyi buradan temin edebilir. Bu yıl çoğunlukla yerli tohum kullandık ve özellikle tüplü domates fidelerimizin tamamı yerli köy domateslerinden oluşmaktadır. Tüplü fidelerimizin tanesi 1 TL, tüpsüz çıplak köklü fidelerimiz ise demeti (12 adet) 4 liradan satılacaktır. İlgi duyan vatandaşlarımızı seralarımıza bekleriz” dedi.

Bingöl ikliminin sebzecilik ve meyvecilik açısından elverişli olduğunu ifade eden Özbay, Bingöl için sebze fidelerinin uygun dikim zamanının Mayıs'ın ilk haftası olduğunu; ancak risk almamak istenirse bu tarihin 15 Mayıs ve sonrası olduğunu söyledi. Özbay, çok erken dikimi yapılan sebze fidelerinin İlkbahar geç donlarından zarar görme riskinin olduğunu da söyledi.

Fidelerin dikimi ve bakımıyla ilgili uyarılarda bulunan Özbay, şunları kaydetti: “Elbette fideyi buradan alıp götürmekle iş bitmiyor. Fideleri dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra mutlaka hemen can suyunu vermelerini ve takip eden birkaç gün de ihtiyaç duyulması halinde bu işleme devam etmelerini üreticilerimizden istiyoruz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44023)
03 Mayıs 2019 Cuma 00:25
4 lira biraz pahali biraz daha uygun olması taraftariyiz tamamen ücretsiz olsun demiyoruz ama 2 lira iyi bir fiyat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44010)
02 Mayıs 2019 Perşembe 15:45
Yerli tohum kaldığına bile inanmak zor.. Ancak yeniden doğru tohumla tarıma geçmek imkansız değil. Bunu yapın ki gerçek değerlerimiz, yerli tohumlarımız kaybolmasın..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44008)
02 Mayıs 2019 Perşembe 15:19
Bingöle özgü yerli sebze cinslerinin araştırılması gerekiyor. Sırf döner sermayeye para kazansın diye yapılmamalı.
Mesela Lice domatesi isim yapmış güzel domatestir bingöle uyumlu mu diye araştırılmaldır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43973)
01 Mayıs 2019 Çarşamba 22:26
İnşallah has yerli tohumdan elde edilmiş fidelerdir. Yoksa ithal tohumdan fide yetiştirmek için bu kadar zahmetle katlanılması. Üniversitenin imkanlarını daha faydalı bir amaç içinde kullanabilirsiniz. Yerli tohum isede 1 lira 4 lira nedir. Ücretsiz verin tüm çiftçiler yerli üretime geçelim topluma faydası olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43971)
01 Mayıs 2019 Çarşamba 22:18
Yerli üretim yapım. Kadran salatalığını sahiplenin mesela tohum yetiştirin
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın