KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Üniversite ile Azerbaycan Arıcılar Birliği Arasında imzalar atıldı

Bingöl Üniversitesi düzenleme kurulu içerisinde yer aldığı ve 2-4 Haziran 2022 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Üniversite heyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbeycan Arıçılar Assosiasiyası (Azerbaycan Arıcılar Birliği) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite ile Azerbaycan Arıcılar Birliği Arasında imzalar atıldı
07 HAZİRAN 2022 SALI 16:31
13
1723
1
AA aa

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren üniversite bu kapsamda uluslararası iş birliği protokolüne imza attı.

Arı ve arı ürünleri ile ekonomik değeri yüksek bitkilerin değerlendirilmesi temalı projeler üreten ve çalışmalarını her geçen gün daha geniş bir yelpazeye yayan üniversitemizin faaliyetleri yurtdışında da yankı buldu. Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında faaliyetlerine devam eden Bingöl Üniversitesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıcılar Birliği arasında iş birliği protokolü yapıldı.

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yapılan iş birliği protokolünün imzaları Üniversite adına Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak Azerbaycan adına ise Azerbeycan Arıçılar Assosiasiyası sədri (Arıcılar Birliği Başkanı) Bedreddin Hesretov tarafından atıldı. 

İmzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında bilgi alışverişi, bilimsel konferans, sempozyum ve seminerlerin düzenlenmesi, her iki tarafın da rızası ile akademik değişimlerin yapılması ve ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor.

“Her Türlü İşbirliğine Hazırız”

Yapılan iş birliği protokolü ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Azerbaycan'da olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Bingöl Üniversitesi ve ihtisaslaşma alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Rektör Çapak, Bingöl'de arıcılığın çok önemli olduğunu hatta Bingöl balının dünyada ikinci olduğunun altınını çizdi. Çapak, Azerbaycan ile ortak çalışma konularında her türlü iş birliğine hazır olduklarını da belirtti. 

Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası sədri Bedreddin Hesretov, Bingöl Üniversitesi'nin ziyaretini önemsediklerini ve gerçekleştirilen ziyaretin Rektör düzeyinde bir ziyaret olmasının da kendileri ayrıca mutlu ettiğini ifade ederek, Azerbaycan arıcılar birliği olarak 4 ilde ve 44 ilçede örgütlendiklerini söyledi.

Azerbaycan Profesyonel Arıcılar Birliği Başkanı Elhan Alakbarov da Bingöl Üniversitesi ile özellikle arı hastalıkları, ıslah çalışmaları, arı ürünleri analizi ve eğitim konularında ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. 

PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, yaptığı sunumda ihtisaslaşma üniversitesi olarak Bingöl Üniversitesi'nin hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen iş birliği imza törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenol Çelik, Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası sədri Bedreddin Hesretov, Azerbaycan Profesyonel Arıcılar Birliği Başkanı Elhan Alakbarov, Bakü Devlet Üniversitesi'nden ve Azerbaycan Tarım Bakanlığından akademisyenler ve arıcılar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93066)
08 Haziran 2022 Çarşamba 02:02
Bingöl üniversitesindeki meşveret yapılanması sürdükçe rahat yüzü yok.kendilerinden olmayanı harcarlar.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın