KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Türes'ten 2010'da 2010 çeşit yemek

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği'nin (TÜRES) 4. Olağan Genel Kurul toplantısı bugün saat 11.00'de Haliç Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi. Bu arada TÜRES, Zonguldak'ı da unutmadı.

Türes`ten 2010`da 2010 çeşit yemek
22 MAYIS 2010 CUMARTESİ 23:03
0
1694
0
AA aa

Toplantıya, TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl başkanlık etti. Toplantıya, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İl Tarım Müdürü Ahmet Kavak, İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu,  AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve TÜRES Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Seyfi Aktülün, ve TÜRES Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

TÜRES'in 4. Olağan Genel Kurulunun yapıldığı toplantının başında TÜRES'in bugüne kadar yapmış oldukları faaliyetler ve hedefleri barkovizyon sunumu ile katılımcılara anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl şunları söyledi: “Bu sektör, bu meslek Türkiye'de en fazla insan istihdam eden en fazla emek harcanan ve bu ülkenin kalkınmasında en önemli sektörlerin başında geliyor. Çünkü en ufak bir lokantada 50 kişi 100 kişi çalışan insan var. Örneğin  bir baklava üreten  bir yerde bu rakam 300-500'e dahi çıkıyor. Yani hizmet sektöründe en faal çalışan meslek grubuyuz. Bizim bu derneği kurmamızın amaçlarından biri de bu oldu. TÜRES kurulduğunda bir avuç arkadaşla yola çıktık. Başkalarının gözünde bir ütopya ve hayal olan faaliyetlerimizi bir bir gerçekleştirerek hizmetlerimizle bu noktaya geldik. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızın hem sektördeki büyüklerimizin desteğiyle Türkiye'de kendi alanındaki, kendi sektöründeki en büyük derneklerden biri olmayı başardık. Yapmış olduğumuz hizmetlerle de, artık Türkiye'nin her alanında restoran ve lokantaların ne kadar önemli olduğunu, ne kadar önem arzettiğini hem üretim açısından, hem vergi açısından, hem insanların eğitimi açısından hem de emek ve istihdam açısından değeri anlaşılmış oldu.” Şeklinde konuştu.

kullan

TÜRES Başkanı Bingöl, 2010'da İstanbul'un Kültür Başkenti olması dolayısıyla 2010 çeşit yemek yapma projelerinin olduğunu söyleyerek turistlere ikram edeceklerini belirtti. 2010 yılında 2010 çeşit yemek projesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler Belediyesi ve Avrupa 2010 Ajansının desteklediklerini ifade eden TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı, “Böyle bir proje Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek” dedi.


TÜRES ZONGULDAK'TA 20 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITTI

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, TÜRES 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda TÜRES ile nasıl bir işbirliği içinde olduklarını, beraber neleri hedefleyip başardıklarını anlattığı konuşmasında TÜRES'in “mobil mutfak projesi” vesilesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini söyledi. TÜRES'in ürettiği mobil mutfakla Kızılay'ın, Zonguldak yaşanan son grizu faciası sonrasında ihtiyaç sahibi insanlara yemek dağıttığını ve 20.000 insanın bu mutfakta pişirilen yemekle karnını doyurduğunu ifade ederek, TÜRES'e insanlık adına yapmış olduğu bu büyük hizmetten dolayı teşekkür etti.
TÜRES toplantısına katılarak bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu şunları söyledi: “Türes sivil toplum kuruluşları, meslek teşekkülleri bir toplumun sadece demokrasisine katkıda bulunmaz aynı zamanda kendi mensuplarının sorunlarına, sıkıntılarına çözüm üretmekle de mükelleftir. Ama TÜRES gibi derneklerimizi yaptığı en önemli şeylerden birisi de  Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan Türk mutfağımızın ve Türk mutfağı geleneklerinin gelecek nesillere aktarılmasını, kalıcı hale gelmesini sağlamaktaki gayretleridir. “

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yeni bir adaylığın olmadığı Genel Kurul Toplantısında, halen görevde olan Ramazan Bingöl başkanlığındaki yönetim tekrar seçildi.

www.toplumsalhafiza.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın