KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Tümsiad'dan uyuşturucu semineri

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şubesi, “Uyuşturucu ve Sigaraya Karşı Alınabilecek Önlemler” konulu seminer düzenledi.

Tümsiad`dan uyuşturucu semineri
03 KASIM 2011 PERŞEMBE 23:23
0
4410
0
AA aa

TÜMSİAD Bingöl Şubesi, girişimcilere ve işletmecilere yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek ‘Avrupa KOBİ Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Uyuşturucu ve Sigaraya Karşı Alınabilecek Önlemler” konulu seminer düzenledi.

Bingöl Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Psikiyatri Uzmanı Nurhak Çağatay Birer, Arş.Gör.Pelin Pilgir, Arş.Gör. Zeliha Tören ve 4.sınıf Emniyet Müdürü Zafer Ercan katıldı. Semineri İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kamu kurum müdürleri ve davetliler dinledi.

Seminerde; “Uyuşturucu ve sigara bağımlılığının doğurduğu sonuçlar ve bu zararlı maddelere karşı alınabilecek önlemler” konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

"TOPLUMUN HUZURU VE REFAHI, İŞADAMLARINI YAKINDAN İLGİLENDİRİR"

Seminerin açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Toplumun huzuru ve refahı, işadamlarını yakından ilgilendirir. Bu yüzden yapmayı plânladığımız etkinliklere, toplumu yakından ilgilendiren uyuşturucu ve sigara bağımlılığını da ekledik. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre ülkemizde, sigara ve uyuşturucu kullanımı yaşı giderek aşağılara inmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın ve hükümetin bu konulardaki çalışmalarından sonra büyük bir ilerleme kat edildi. Her yıl binlerce insan, sigara bağımlılığından kurtulmaktadır. Her yıl yüzlerce insan uyuşturucu tedavisi görmekte ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaktadır. Bizler de bu çalışmalara katkı sunmak için sigara ve uyuşturucuya karşı alınabilecek önlemler konusunda bir seminer düzenleme kararı aldık. Bu kararı aldığımızdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Konusunda uzman arkadaşlarımızın verecekleri bilgilerle bu seminerin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Seminere katılımlarından da dolayı davetlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Alimoğlu'nun konuşmasının ardından seminere konuşmacı olarak katılan uzmanlar, sırasıyla kürsüye çıkıp, slayt eşliğinde ‘Uyuşturucu ve sigara bağımlılığı' konularında önemli bilgiler verdiler.

 

"MADDE BAĞIMLIĞI ÖLÜMLERE YOL AÇMAKTADIR"

Kürsüye ilk çıkan Psikiyatri Uzmanı Nurhak Çağatay Birer, “Madde alımı kişi tarafından kontrol edilemez. Madde alımı konusunda oldukça güçlü bir istek vardır. Madde bağımlılığı alkol ve maddeyle ilk tanışmayı izleyen uzunca bir sürecin sonunda hekimlerin karşısına bir sorun yumağı şeklinde çıkar. Madde bağımlığı; ölümlere, yeti yitimlerine, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine, suç-kazaların, enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açmaktadır” diye konuştu.

 

"BAĞIMLILIK SORUNUNDA EN ÖNEMLİ ETKEN EBEVEYNLERDİR"

Bağımlılık konusunu yaşadığı tecrübelerle anlatan 4.sınıf Emniyet Müdürü Zafer Ercan, bağımlılık sorununda en önemli etkenin ebeveynler olduğunu söyleyerek, “Mesleki tecrübelerimiz bize çok şey gösterdi. Toplum olarak, bağımlılık konusunda tedbir almalıyız” şeklinde konuştu.

 

"EN ÖNEMLİ ETKEN ‘ARKADAŞ' "

Uyuşturucu ve sigara alışkanlığı ediniminde sosyal risk faktörlerini anlatan Arş.Gör.Pelin Pilgir, uyuşturucu ve sigara gibi alışkanlıklarına başlamanın en etkili yolunun arkadaş olduğuna dikkat çekerek, “Yetişkin gözetimi ve denetimi olmaksızın gençlerin katıldığı aktiviteler ve bulunduğu ortamlar ile madde kullanımı arasında pozitif bir ilişki vardır” ifadelerini kullandı.

 

"UYUŞTURUCUNUN EN ÇOK KULLANILDIĞI ÜLKE: ABD"

Uyuşturucuya iten sebeplerden bahseden Arş.Gör. Zeliha Tören, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir araştırma ABD'nin dünyada uyuşturucu maddelerinin en çok kullanıldığı ve yaşam boyu sigara kullanımının en yaygın ülke olduğunu ortaya koydu” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın