KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2025 Pazartesi
°C

Tüfeğin dipçiği anadolu'dan

Elazığ, Tunceli ve Bingöl kırsalında kurumaya yüz tutmuş asırlık ceviz ağaçları, keresteciler tarafından belirli boyutlarda kesilip işlenerek dipçik ve el kundağı yapımında kullanılmak üzere ihracatçı firmalar aracılığıyla bazı Avrupa ülkelerine ve Kanada'ya gönderiliyor.

Tüfeğin dipçiği anadolu`dan
30 EYLÜL 2014 SALI 07:10
0
6056
0
AA aa

Elazığ Sanayi Sitesi'nde dipçik ve el kundağı taslağı imalatıyla uğraşan İrfan Ünalan, bu yıl yurt dışına 10 bin dipçik taslağı gönderdiklerini söyledi.

Uygun tesis olmadığından 300 ton tomruğu da işlemeden İstanbul ve İzmir'e gönderdiklerini belirten Ünalan, 300 ton tomruktan yaklaşık 12 bin dipçik taslağı yapılabildiğini ifade etti.

Ürettikleri dipçik taslaklarını numara vermek suretiyle sınıflandırdıklarını aktaran Ünalan, desen ve kalite bakımından uygun olan bir numaralı dipçik taslağının yurt dışında 10 avroya, 5 numaralı dipçik taslağının ise bin avroya kadar alıcı bulabildiğini söyledi.

Dipçik taslağı alımında Avrupa ülkeleri arasında başta İtalya'nın geldiğini belirten Ünalan, Almanya, İngiltere, Kanada, İsviçre, Belçika ve Avusturya gibi ülkelere de ürünlerinin gönderildiğini ifade ederek: “Biz direkt bunlardan sipariş alamıyoruz. Biz burada üretiyoruz, İzmir, Adana, İstanbul'daki firmalar imkânları olduğundan dolayı bizden cüzi bir fiyatla alıp bunları yurt dışına ihraç ediyor. Çalışan biz, üreten biz fakat dışarıyla bağlantımız olmadığı için İstanbul ve İzmir'deki firmalara veriyoruz, onlar da İtalya'ya, Almanya'ya, yurt dışına ihraç ediyor” dedi.

DİPÇİK YAPIMINDA ASIRLIK CEVİZ AĞAÇLARINI TERCİH EDİLİYOR

Eksper Ali Karakaya ise dünyanın önde gelen silah üreticilerinin dipçik yapımında rengi, deseni ve kalitesinden dolayı Elazığ, Tunceli ve Bingöl bölgesinde yetişen asırlık ceviz ağaçlarını tercih ettiğini söyledi.

Böylesine rağbet gören bir ürünün bölge ekonomisi açısından önemli bir gelir kapısı olabileceğini vurgulayan Karakaya: “Dünya çapındaki silah firmaları en kaliteli malı Doğu Anadolu'dan götürüyor. Rusya'ya yöneldiler, bu kaliteyi bulamadılar. Afganistan'a ve Ukrayna'ya yöneldiler, bulamadılar ve tekrar Elazığ'a yöneldiler ama bu işin ekonomik boyutunu tam anlamıyla Elazığ'a sunamıyoruz. İzmir, İstanbul, Adana bunun ekonomik boyutundan faydalanıyor” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2025
06:14
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Bingöl Valiliği, PKK/KCK suçundan yaklaşık 2 yıldır firari olarak aranan ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsın yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi. Şahsın 80 yaşında oluşuna dikkat çeken Milletvekili Hülakü ise tepki gösterdi; 'Ne vicdani ne de insani açıdan kabul edilemez!'
09.03.2025
06:13
Bingöl Belediyesi`nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel program
Bingöl Belediyesi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel program
Başkan Arıkan; 'Kadın annedir, annelik yönüyle gelecek ve yeni nesillere yön verendir. O yüzden kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.'
09.03.2025
06:11
Sahne Zazaca Konuşuyor
Sahne Zazaca Konuşuyor
Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu'nun girişimi ve Bingöl Valiliği'nin desteğiyle Zazaca Tiyatro Sahnesi hayata geçiriliyor.
09.03.2025
06:10
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tam da günün de ilan edildi
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tam da günün de ilan edildi
Bingöl'de kadınların kent yönetiminde daha etkin rol almasını sağlamak amacıyla Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu. Yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen genel kurulda Kadın Meclisi tek listeyle Av. Meryem Başçi seçildi. Meclisin kuruluşu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kamuoyuna duyuruldu.
09.03.2025
06:08
Bingöl`de kadın jandarmalardan 8 Mart ziyareti
Bingöl'de kadın jandarmalardan 8 Mart ziyareti
Bingöl'de kadın Jandarma personelleri, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Yedisu Bölge Yatılı Okulu'ndaki kadın öğretmenleri ve Gelinpertek köyündeki kadınları karanfil ile kutlayarak, Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.
09.03.2025
06:07
AK Kadınlardan `eşitlik` vurgusu
AK Kadınlardan 'eşitlik' vurgusu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı'nca yapılan açıklamada: 'AK Parti olarak bizler kadınların bireysel özgürlükleri ve sosyal hayattaki varlıkları için gösterdikleri çabayı, bir lütuf değil, bir 'hak mücadelesi' olarak görüyoruz. AK Parti olarak, kadın haklarına ve eşitliklerine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın