KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Eylül 2024 Çarşamba
°C

TRT'den Bingöl'e Özel Belgesel: '12''

Efsaneler şehri Bingöl'ün köklü tarihi ve görsel hazineleri 'TRT Belgesel'de hayat buluyor. TRT iç yapımlar tarafından hazırlanan '12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli', Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.

TRT`den Bingöl`e Özel Belgesel:
14 EYLÜL 2024 CUMARTESİ 01:19
9
3220
2
AA aa

TRT, izleyicilerini bu kez Anadolu'nun kadim şehirlerinden biri olan Bingöl'ün Köklü tarihi, eşsiz doğası ve manevi değerleri ile buluşturmaya hazırlanıyor. TRT tarafından hazırlanan “12” adlı bu özel yapım, Bingöl'ün sadece bilinen yüzünü değil, nesilden nesile aktarılan efsanelerini ve şehre anlam katan manevi hikayelerini de gün yüzüne çıkarıyor.

Şehir anlatımının çok ötesine geçen bu belgesel; dünyanın ilk karayolu olarak kabul edilen Tarihi Urartu Yolunu, Şeyh Ahmet Türbelerini, Murat Nehri efsanelerini ve daha pek çok konuyu işleyerek izleyiciyi içine çeken bir yolculuğa çıkarıyor.

TRT İç Yapımlar tarafından hazırlanan belgesel, Bingöl'ün doğası, tarihî yapıları ve manevi değerlerinin yanı sıra, mitolojik hikayeleri ve şehrin kültürel hafızasını derinlemesine inceliyor. Yer yer drama unsurlarıyla güçlendirilen belgesel, izleyiciye şehirle içsel bir bağ kurma imkânı sağlarken, Bingöl'ün endüstri, turizm ve eğitim alanında hatırı sayılır gelişimine de ışık tutuyor.

“12” belgeseli, sadece bir şehir belgeseli değil, aynı zamanda Bingöl'ün tarihi ve kültürel zenginliklerini farklı bir üslupla ele alan bir anlatı olarak dikkat çekiyor. Hikayeleri, görsel dili ve derin anlatımıyla izleyicilere unutulmaz bir seyir deneyimi vadeden belgesel, Bingöl'ün kadim mirasını gelecek nesillere taşımak amacıyla özenle hazırlandı.

TRT Belgesel ve TRT Kurdi ekranlarında da yer alacak olan bu özel yapım, Bingöl'ün yüzyıllardır süregelen hikayelerini ve merak uyandıran yönlerini izleyiciyle buluşturuyor.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDE LANSMANI YAPILDI

TRT iç yapımlar tarafından hazırlanan “12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli”, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Milletvekilleri Fevzi Berdibek ile Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve çok sayıda protokol üyelerinin katıldığı belgesel, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl'ün köklü tarihi, eşsiz doğası ve manevi değerlerini konu alan TRT'nin yeni yapımı olan “12” adlı belgesel gösteriminin Üniversitemizde ilk kez izleyiciyle buluşmasına sevindiğini belirterek, “12 Efsaneler Şehri Bingöl adlı bu özel yapım Bingöl'ün sadece bilinen yüzünü değil nesilden nesile aktarılan efsanelerini ve şehre anlam katan manevi hikayelerini de gün yüzüne çıkarıyor.” diye konuştu.

Üniversitemizin kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem verdiğini ifade eden Prof. Dr. Erdal Çelik, konuşmalarını şu sözlerle tamamladı:

“Üniversiteler, yürüttüğü bilimsel çalışmalar ile ulusal bilginin evrenselleşmesine katkı sağlarken aynı zamanda sanatsal etkinliklerle bilimsel gelişimi sağlayan zihinleri beslemelidir. Sanatla kaynaşmış, iç içe bir bilimsel anlayış; toplumun ve kültürün ihtiyaçlarının bilinmesi hususunda son derece önemli bir mercek işlevi görecektir. Bu bağlamda kültürel değerlerimizin geleceğe aktarımı noktasında gerçekleştirmiş olduğu önemli bir eser olan TRT belgesel ve TRT Kurdi ekranlarında yer alacak olan bu yapım Bingöl'ün yüzyıllardır süregelen hikayelerini ve merak uyandıran yönlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Yeşim Kazazoğu ve Filiz Şebnem Bilgin'in üstlendiği belgesel efsanelerin büyüsüne kapılmak ve Bingöl'ün zengin dünyasına adım atmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Üniversitemiz adına TRT'nin yeni yapımı olan “12” Belgesel gösteriminde emeği geçen tüm herkesi tebrik eder, sanat alanında gerçekleştirecekleri çalışmalarında başarılarının devamını dilerim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz beyefendiye teşrifleri için teşekkür ederim.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111558)
14 Eylül 2024 Cumartesi 21:53
Tamamen Duygusal.!. Ne Gibi EFSANELER Olmuş ! .Sadece İktidara Yaranmakmış.TRT deki Görevliler Zaten Maaş Alıyorlar, Bu Tip Yalakalığa Gerek Yok..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111545)
14 Eylül 2024 Cumartesi 15:34
Uyduruk bir velgeseldi. TRT yapımına hiç benzemiyor. Sıkıcı uzun metinler, alakasız geçişler. Aceleye gelmiş bence. Düne özel bir projeye benziyor.
17.09.2024
15:20
Küçük Narin`in ölüm nedeni belli oldu
Küçük Narin'in ölüm nedeni belli oldu
Adli Tıp'ın otopsi sonucunda Narin Güran boğularak öldürüldü. Boğulma sırasında Narin'in ağzından çıkan sıvı amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştı.
17.09.2024
14:00
Bingöl`deki bıçaklı saldırının faili için adli tıp raporu çıktı
Bingöl'deki bıçaklı saldırının faili için adli tıp raporu çıktı
Bingöl'de bıçakladığı 9 kişiden 4'ünü öldüren madde bağımlısı katil zanlısı için adli tıp kurumundan rapor çıktı. İşte gelişmeler…
17.09.2024
13:24
Miss Turkey 2024 birincisi Bilgen Bingöl için kararını açıkladı
Miss Turkey 2024 birincisi Bilgen Bingöl için kararını açıkladı
Güzellik kraliçesi seçildikten sonra doktor olarak atandığı Bingöl'deki görev yerine gidip gitmeyeceği çok konuşulmuştu. İdil Bilgen kararını açıkladı.
17.09.2024
12:26
İkinci el araç alışverişi çok daha güvenli hale gelecek
İkinci el araç alışverişi çok daha güvenli hale gelecek
Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışların 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale getirilecek 'Güvenli Ödeme Sistemi' ile yeni bir döneme geçileceğini duyurdu. Peki, sistem nasıl işleyecek?
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın